Maailman toiseksi suurin purjealus saapui Ouluun

Venäläinen opetuslaiva Parkki Kruzenshtern saapui Ouluun perjantaina illansuussa. Hankalat tuuliolosuhteet viivästyttivät laivan saapumista, mutta alkuillasta hieman ennen kello 19 odotettu vieras saapui Oritkarin satamaan lukuisten oululaisveneiden saattamana. Laiva on avoinna yleisölle lauantaina ja sunnuntaina.

Kruzenshtern Oulun Oritkarin satamassa Kuva: Yle

Venäläisellä opetuslaivalla on 165 kadettia ja 70 hengen miehistö. Kapteeni esittelee vuonna 1926 vesille laskettua laivaansa ylpeänä.

- Laiva on 85-vuotias, mutta ikäisekseen hän on hyvässä kunnossa, totesi laivan kapteeni Mikhail Novikov Ouluun saapumisen jälkeen.

Alus on avoinna yleisölle Oritkarin satamassa lauantaina ja sunnuntaina kello 9-19. Lippuja laivaan myydään Oulu 10:ssä ja Äimäraution raviradalla klo 8.30-16.30. Suljetulle satama-alueellepääsee noin varttitunnin välein kulkevilla linja-autoilla Kauppatorilta ja ja Äimärautiolta.

Tavoitteena on, että viikonlopun aikana Kruzenshternilla vierailisi noin 10 000 ihmistä.

Viime vuonna maailman suurinta purjealusta venäläistä Sedovia kävi Oulussa katsomassa peräti 13 000 vierailijaa.

Laivan miehistön ohjelmassa on viikonloppuna ainakin jalkapalloa. Miehistö pelaa vierailunsa aikana myös ystävyysottelut Haukiputaan Pallon harrastesarjan pelaajia vastaan. Pelit pelataan Heinäpään tekonurmella sunnuntaina.