1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Hämeenlinnan Jalkapalloseuralle kansainvälistä tunnustusta

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran on saanut toiminnastaan kansainvälistä kiitosta. Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) hallitus on valinnut hämeenlinnalaisseuran vuoden 2011 Grassroots -seuraksi.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran juniorit palloilevat vuoden 2011 Euroopan parhaassa jalkapalloseurassa. Kuva: YLE / Häme

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran historia on kahdentoista vuoden mittainen. Vuonna 1999 neljä Hämeenlinnassa toiminutta seuraa yhdistyi, kun Hämeenlinnan Pallokerho, Pallo - Kärpät, Hämeenlinnan Palloilijat sekä AC Täysosuma yhdistyivät. Tällä hetkellä seura liikuttaa noin 1000 juniorijalkapalloilijaa.

Tieto palkinnosta veti Hämeenlinnan Jalkapalloseuran toiminnanjohtajan, Petri Puronahon hiljaiseksi.

- Hiljaiseksi vetää. Olemme tehneet vahvaa jalkapallotyötä, josta erittäin suuri kiitos kuuluu talkooväelle. Kymmenien joukkueiden ohjaamisessa heillä on suuri rooli.

UEFA kehuu

Palkintoperusteluissaan UEFA toteaa HJS:n seuratoiminnan kehittyneen merkittävästi perustamisesta lähtien. Seura tekee alueellaan erinomaista yhteistyötä muiden seurojen kanssa ja auttaa vahvasti omalla panoksellaan niitä kehittämään toimintaansa. Seuran pelaajamäärä on kasvanut noin tuhanteen rekisteröityyn pelaajaan, ja viime vuosien aikana myös pelaajakehityksen laatuun on panostettu vahvasti, mikä näkyy erityisesti seuran Leikkimaailmaikäisten toiminnassa.

Kilpailullisen toiminnan lisäksi seurassa järjestetään laadukasta toimintaa myös niille pelaajille, jotka haluavat harrastaa kevyemmin. HJS on aktiivinen seura erityisryhmien ja harrasteryhmien toiminnassa. Hämeenlinnan Jalkapalloseura on malliesimerkki seuran hyvästä hallintotavasta käytännössä. Seuran toiminta on erinomaisesti suunniteltu ja Hämeenlinnassa on onnistuttu myös jalkauttamaan suunnitelmat toiminnan tasolle. Lisäksi seura on arvostettu ja tunnustettu yhteistyötaho kaupungin ja yhteistyökumppanien suuntaan.

Seurakategorian voitto

UEFA Grassroots -palkintoja jaetaan vuosittain UEFA Grassroots Dayn yhteydessä kolmessa kategoriassa; Vuoden seuratoimija, Vuoden valmentaja ja Vuoden seura. Jokaisessa kategoriassa jaetaan niin ykkös-, kakkos- kuin kolmospalkinnot. Hämeenlinnan Jalkapalloseura sai seurakategorian ykköspalkinnon.