1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaalit 2011

Maa- ja metsätalousministerin pesti tuli lyhyellä varoitusajalla

Tuleva maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen sai kutsun hallitukseen yhdeksältä lauantaiaamuna. Kokoomus julkisti ministeriryhmänsä myöhemmin iltapäivällä. Maanviljelijätaustainen Koskinen sanoo, että päätös oli helppo, vaikka tuleva ministeripesti ei sitä olisikaan.

Vaalit 2011
Jari Koskinen
Juha-Pekka Inkinen / YLE

- Tuleva pääministeri Jyrki Katainen soitti minulla aamulla tuossa yhdeksän maissa, kertoo Koskinen YLE Uutisille.

Pyyntö tuli hänelle yllätyksenä. Kieltäytyminen ei kuitenkaan käynyt mielessä.

- Jos tuollaiseen tehtävään kysytään, niin ei voi kieltäytyä. Vaikka tiedänkin, että vaikeita asioita tulee olemaan edessä, niin jonkun täytyy kantaa vastuuta, Koskinen sanoo.

Tulevan maa- ja metsätalousministerin pesti ei tule olemaan helppo saati kiitollinen. Siitä pitää huolen hallitusohjelmaan kirjatut, kaikkiaan 110 miljoonan euron leikkaukset maa- ja metsätalouden menoihin.

Koskisen mukaan leikkaukset tullaan kohdentamaan niin, että niistä koituisi mahdollisimman vähän haittaa.

Maaseudun tulevaisuuden Koskinen näkee rakentuvan kasvavan kysynnän varaan.

- Toivotaan, että markkinoilta saataisiin parempia tuottoja ja että viljelijät saisi parempia myyntituloja tuotteille ja sitä kautta pärjäisivät paremmin ja pystyivät pyörittämään tilojaan normaalisti niin kuin tähänkin asti.

Maatalouden kannalta keskeistä on Koskisen mukaan säilyttää kuluttajien luottamus suomalaiseen ruokaan.

- Tärkeintä on se, että suomalaiset kuluttajat edelleen luottaa suomalaisiin elintarvikkeisiin sen takia, että ne ovat laadukkaita, hyvä ja turvallisia ja jos se menetetään, niin sittenhän menetetään kaikki.

Jari Koskinen siirtyy maa- ja metsätalousministerin tehtävään Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokunnan jäsenen paikalta. Maa- ja metsätalousministerin pesti on aiemmin kansanedustajanakin toimineelle Koskiselle toinen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi