1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaalit 2011

Ihalainen ja Häkämies yhteistyön asialla

Tuleva työministeri SDPn Lauri Ihalainen ja tuleva elinkeinoministeri kokoomuksen Jyri Häkämies korostavat yhteistyötä työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Vaalit 2011

Työministeriksi ryhtyvä SAK:n entinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen sanoi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että vaikka perinteisistä tuloratkaisuista luovuttu eikä niihin ole paluuta, olisi kuitenkin hyvä miettiä, olisiko keskinäinen koordinaatio parempi kuin hajautetut palkkaratkaisut ja erimittaiset sopimuskaudet.

- Näitä keskusteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa on tässä hallitusohjelman valmistamisen yhteydessä jo jonkin verran käyty - ja on tietysti heidän asiansa miettiä. Minä ainakin toivon, että tässä voisi syntyä uusi alku paremmalle koordinaatiolle ajatellen syksyn ja ensi vuoden työmarkkinaratkaisujakin. Hallitus viestittää kannanotoissaan tahtoansa luottamukselliseen yhteistyöhön työllisyys- ja talouspolitiikan, kasvupolitiikan onnistumiseksi ja talouspolitiikan ennustettavuuden parantamiseksi. Minä toivon, että tässäkin asiassa saadaan uusi alku, Ihalainen sanoi.

Myös Jyri Häkämies pitää yhteistyötä työmarkkinaosapuolten kanssa tärkeänä

- Lisäisin vielä tuohon yhteistyöhön sen, että Suomessa on viime vuodet ollut työmarkkinoilla kovin rauhatonta. Nyt olisi hyvin tärkeää, että löydettäisiin yhteinen sävel kolmikantaisesti, ja myös - mikä on hyvin tärkeää - yrityksissä ja työpaikoilla. Suomella ei ole varaa laittomiin lakkoihin. Sitä kautta sitten Suomi lähtee kasvuun. Uskon ja toivon, että kun hallitus pääsee töihin käsiksi, nämäkin puheenvuorot muuttuvat positiivisimmiksi ja että yhteistoimin saataisiin kasvua aikaan, Häkämies totesi

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi