Purjeparkki Kruzenshternilla 3405 kävijää

Kävijämäärä jäi selvästi tavoitteesta, joka oli kymmenen tuhatta. Vuosi sitten purjelaiva Sedovin näki kolmetoistatuhatta kävijää. Tapahtumalle harkitaan silti jatkoa, sillä se markkinoi onnistuneesti Oulun merellisyyttä.

Parkki Kruzenshternin kävijämäärä alitti tavoitteet, mutta tunnelma tapahtumassa oli korkealla. Kuva: YLE / Arto Veräjänkorva

Maailman toiseksi suurimman purjelaiva Kruzenshternin näki viikonvaihteessa Oulun Oritkarin satamassa runsaat kolmetuhatta ihmistä. Määrä jää selvästi tavoitteesta, joka oli kymmenentuhatta.

Kongressikoordinaattori Helena Pikkarainen arvioi, että Oulun merellisyyden markkinoimisen ja järjestelyjen osalta tapahtuma oli onnistunut. Hän korostaa, että uusien suurtapahtumien vakiinnuttaminen vaatii yleensä useiden vuosien pitkäjänteisen työn.

Oritkarin satama-alueelle pääsi vain bussikuljetuksella Oulun torinrannasta ja Äimäraution raviradalta, jonne henkilöautojen pysäköinti oli järjestetty.

- Oritkarin satama sijaintinsa ja turvajärjestelyjen vuoksi on haastava tapahtumapaikka. Mutta Toppilansalmen väylän syväys ei riitä suurille aluksille, pohtii Helena Pikkarainen.

Edelliskerrasta poiketen Kruzenshternilla on käytössä kaksi kulkusiltaa, joten laivalle pääsi ilman Sedov-vierailun pullonkaulaksi muodostuneita pitkiä jonotusaikoja.

Kruzenshternin vieressa satamalaiturilla oli ohjelmaa, kahvilapalveluja sekä markkinakojuja. Laiturilla oli tarjolla mm. purjealusvalokuvanäyttely, Merimieskirkon, Rajavartiolaitoksen, Pohjois-Pohjanmaan museon ja Meripelastusseuran esittelypisteet sekä merellistä musiikkia ja lyrical jazz -tanssia.

Tapahtumasarjan jatkoa pohditaan järjestäjien kesken tiistaina.