Kari Häkämies valittiin Pyhtään kunnanjohtajaksi

Pyhtään pitkäksi venynyt kunnanjohtajavalinta on ohi. Valtuusto valitsi Kari Häkämiehen uudeksi johtajaksi lähes yksimielisesti.

Kari Häkämies
Kari Häkämies
YLE / Anna Huittinen

Pyhtään kunnanvaltuusto aloitti maanantaisen kokouksensa äänestämällä pöytäkirjantarkastajista. Kari Häkämiehen valinta sujui ilman äänestystä, muttei ilman soraääniä. Perussuomalaiset ja vihreät eivät pitäneet menettelytavasta, jolla valinta hoidettiin.

- Meiltä pimitettiin tietoa. Yksittäisenä valtuutettuna en saanut nimilistan lisäksi mitään tietoa muista hakijoista, valittaa perussuomalaisten Jyrki Malinen.

Kari Häkämies pyydettiin mukaan kunnanjohtajahakuun varsinaisen hakumenettelyn ulkopuolelta. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Olli Nuuttila uskoo Häkämiehen monipuoliseen kokemukseen ja verkostoihin.

- Eihän kunnanjohtajan toimi helppo ole. Etsimme kovan luokan ehdokasta ja sellaisen olemme saaneet. Häkämiehellä on myös näyttöä johtajuudesta ja johtajaa me tarvitsemme, Nuuttila sanoo.

Pyhtää on tunnettu vaikeista valinnoista. Edellinen kunnanjohtaja Olli Ikonen erosi luottamuspulan takia vuosi sitten. Joulukuussa kunnanjohtajavalinta jäi pöydälle, eikä silloinen ehdokas, Lavian kunnanjohtaja Pekka Heinonen enää halunnut jatkaa hakua. Kunnanhallitusta Pyhtäällä on yritetty vaihtaa tammikuusta asti.

Kari Häkämies aloittaa Pyhtäällä elokuussa. Päättäjien vaikea maine ei häntä huoleta. Karhulassa syntyneenä hän tuntee pyhtääläiset. Kunnan talous on hyvässä kunnossa.

- Pitääkin olla paljon asioita, joihin sormet syyhyävät. Ne liittyvät elinkeinopolitiikkaan, työpaikkojen kehittämiseen ja kunnan näkyvyyteen, Häkämise sanoo.

Kari Häkämies on kaksinkertainen ministeri. Sen lisäksi hän on toiminut kansliapäällikkönä sisäministeriössä, Kuopion kaupunginjohtajana, kunnanjohtajana Hämeenkyrössä, Kotkan sosiaali- ja terveystoimen hallintojohtajana, johtanut omaa lakimiestoimistoa ja kirjoittanut kaksi dekkaria. Kirjoja on tulossa lisää.

Lähteet: YLE Kymenlaakso