Kalevala-aiheinen huvipuisto Ouluun

Oulun Hietasaaren Mustasalmen rantaan kaavaillaan huvipuistoa, jonka teema kytkeytyy vahvasti suomalaisiin juuriin ja perinteeseen eli Kalevalaan. Teemaa tuodaan esiin elämysten lisäksi myös miniatyyreina.

kulttuuri
Kalevalapuiston havainnekuva
Hietasaaren Mustasalmen rantaan kaavaillun huvipuiston teemana on KalevalaPellepyy Oy

Oulu on saamassa Helsingin ja Tampereen tapaan oman huvipuiston. Mikäli Hietasaaren kaavoitus etenee suunnitelmien mukaan, puisto avautuu keväällä 2014.

- Varsinaisesti ei voida puhua Linnanmäen tai Särkänniemen kilpailijasta, mutta alueellisesti pyrimme tarjoamaan yhtä vahvoja palveluita uudesta näkökulmasta. Laitemääräkään ei ole sama, sillä vahvana tekijänä on teema, huvipuiston puuhamies, kempeleläisen Pellepyy Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Suutari kertoo.

Jyrki Suutarin mukaan kyseessä on pohjoisskandinavian ensimmäinen teemahuvipuisto, joka tarjoaa elämyksiä. Ouluun ei tuoda lyhyttä muoti-ilmiötä, sillä teema on Suutarin mukaan kansainvälisesti kiinnostava, esteettisesti ja kuvallisesti rikas. Se henkii suomalaisuutta, perinteitä ja kulttuuria. Lisäksi se on Suutarin mukaan kansainvälisesti tunnettu.

- Ja tämä teemahan on itse asiassa Kalevala. Me pyrimme tuomaan Kalevalan tähän päivään. Huvipuiston sloganina on Kalevala Park - legenda muuttuu todeksi.

Miniatyyrit kuvaavat teemaa

Jyrki Suutarin mukaan alueelle tulee myös perinteisiä huvipuistolaitteita, mutta mutta ei välttämättä maailmanpyörää tai possujunaa.

- Siellä tulee olemaan hyvä, merkittävä vuoristorata ja lisäksi muitakin laitteita.

Niiden lisäksi Kalevala-teemaa toteutetaan kokonaisuuksina, kuten näyttelyinä, teemaravintoloina sekä elokuva- ja virtuaalielämyksinä.

- Lisäksi alueelle luodaan erillinen alue, joka toteuttaa enemmän teemaa-aihetta eli miniatyyriesittelyjä, Jyrki Suutari kuvailee.

Lähteet: YLE Oulu