Järä palaa kotiin HPK:n veräjän suulle

HPK:ssa oli B-junioreissa puolenkymmentä vuotta sitten maalivahtiongelma. Peliajasta kilpailivat Harri Säteri, Juha Toivonen, Mikko Tolvanen, ja Mika "Järä" Järvinen. Joukossa on siis nykyisiä NHL- ja SM-liigavahteja. Mika Järvinen päätti silloin, ettei jää odottelemaan, ja lähti Kuopioon peliajan perässä. Nyt hän on palanut kasvattajaseuraansa.

HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)
Mika Järvinen
Maalivahti Mika Järvinen tuli Jokereista takaisin kasvattajaseuraansa HPK:hon.YLE / Mikael Juntunen

Syntyperäinen hattulalainen palaa kasvattajaseuraansa HPK:hon monta kokemusta rikkaampana ja pikkuisen savolaisenakin.

- Totta kai, olenhan minä vähän savolainen. En kyllä yhtä kiero ole, mutta Savosta opin positiivista elämänasennetta.

Neljä ja puoli kautta KalPassa olivat Mika Järviselle hyvä kokemus. Hänellä on toissakaudelta toistaiseksi ainoana liigavahtina tehty maalia SM-liigapelistä. Vuodet toivat kaappiin yhden SM-liiga-pronssin ja A-nuorten kultamitalin.

- A-nuorten viides finaali Ässiä vastaan on huikein ottelu, missä olen koskaan ollut. Täysin käsittämätön tunnelma, hehkuttaa Mika "Järä" Järvinen.

Viime kaudella Järvinen pelasi Jokereissa alkukauden Hannu Jortikan ja loppukauden Erkka Westerlundin alaisuudessa. Kokemus oli karu, mutta opettava.

- Omalla tavallaan se oli raskas kausi, eikä tulos ollut sitä mitä odotimme, mutta se antoi tosi paljon kokemusta. Henkisesti kasvoin paljon.

HPK:hon heti kun kysyttiin

22-vuotias Järä oli valmis palaamaan kotiin heti kun kysyttiin.

- Se oli suht aikaisessa vaiheessa. Pelit ailahtelivat, ja tiesin, että Helsinki taitaa omalta osalta olla ohi. Loppukauden pelit menivät tosin paremmin, joten Jokerit kysyi vielä, että haluanko jäädä. Mutta halusin takaisin Hämeenlinnaan ja kyllä HPK oli sitten ainoa vaihtoehto, sanoo Järvinen, jolla oli sopimusta Jokerien kanssa jäljellä vielä yksi vuosi.

Kotikaupunkiin paluu tuo toki paineita, mutta niitä riittää joka kaudelle omansa.

- Jokavuotinen juttu. Sitä kysytään aina, niinkuin viime vuonnakin Jokereihin mentyäni. Tässä hommassa on aina paineita, niitä pitää vain osata käsitellä. Olen nyt vuoden kokeneempi, ja osaan ne varmasti käsitellä. Sitä paitsi paine tekee tästä hommasta hauskan ja tekee siitä merkityksellisen. Joka äijä tuntee paineet joukkueen menestyksestä.

Treeniä, grillilihaa ja rockia

HPK:n joukkue lähti viime perjantaina kesätauolle yhteisharjoituksista. Omatoiminen jakso merkitsee kuitenkin kovaa harjoitusta, sillä Järvinen aikoo olla elämänsä vireessä syksyllä.

- Eihän se hirveästi muutu, samanlaista kuin muutenkin, mutta itse saa päättää aikatauluista. Saa aamulla nukkua tunnin pidempää. Tarvitsen paljon unta. Joskus puoli yhdentoista aikoihin menen treenaamaan. Kerran päivässä treenataan. Ja sitten vielä muutama kerta viikossa sulkapalloa kavereiden kanssa, mutta se on enemmän hauskanpitoa.

Herkutonta heinäkuuta Mika Järvisen ei tarvitse viettää. Grillissä tirisee kohtuudella kaikenlaista lihaa. Mutta hiilihydraatit ovat pannassa.

Lähteet: YLE Häme