1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kauko Röyhkän Miss Farkku-Suomi siirtyy valkokankaalle

Kauko Röyhkän kirjoittama kirja Miss Farkku-Suomi on osittain taiteilijan omaelämäkerrallinen teos. Röyhkän Ouluun sijoittuva tarina saa nyt uuden elämän parhaillaan kuvattavan elokuvan myötä. Myös kirjasta on tulossa uusi painos.

kulttuuri
Kauko Röyhkän Miss Farkku-Suomi on uudessa nousukiidossa.
YLE Oulu

Oulussa kuvataan parhaillaan Kauko Röyhkän kirjaan Miss Farkku-Suomeen pohjautuvaa elokuvaa. Omaelämänkerrallisia aineksia hyödyntävän tarinan käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii oululaissyntyisen Matti Kinnunen. Miss Farkku-Suomi on kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja rakkaudesta. Tarina sijoittuu 70-luvun Ouluun.

- Musta tuntuu, että sain kaikkein voimakkaimmat kokemukset musiikin ja taiteen saralla juuri tuona aikana. Se on niin herkkää aikaa kun on 17-18 vuotias. Silloin sitä löytää itsensä ja tekee ne päätökset, jotka myöhemmin vaikuttavat koko elämään, Kauko Röyhkä pohtii.

Miss Farkku-Suomi on myös kertomus uuden aallon rockmusiikin tulosta pieneen kaupunkiin. Oulussa ja Helsingissä kuvattava elokuva on myös ikkuna 70-luvun kehittyvään Ouluun.

- Miss Farkku-Suomi kuvaa myös aikaa, jolloin punk-rock oli tuloillaan Pohjois-Suomeen. Se oli myös juuri sitä aikaa kun itse aloin soittamaan, Röyhkä muistelee.

Lue seuraavaksi