1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaalit 2011

Kristillisdemokraattien salkku Räsäselle - RKP:lle kaksi salkkua

Kristillisdemokraattien ainoa salkku meni itsestäänselvästi puolueen puheenjohtajalle Päivi Räsäselle. Sisäministerin salkkuun on nyt yhdistetty myös kirkkoasiat. RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin sai puolustusministerin salkun.

Vaalit 2011
Päivi Räsänen, Stefan Wallin ja Anna-Maja Henriksson.
Päivi Räsänen, Stefan Wallin ja Anna-Maja Henriksson.YLE Uutisgrafiikka

RKP:n toisen salkun, oikeusministerin tehtävän, sai toisen kauden kansanedustaja, varatuomari Anna-Maja Henriksson.

Ruotsalainen kansanpuolue

Puolustusministeri

Stefan Wallin (siirryt toiseen palveluun) on toisen kauden kansanedustaja ja RKP:n puheenjohtaja vuodesta 2006. Hän on ollut Turun kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2009. Wallin on toiminut aiemmin ympäristöministerinä sekä kulttuuri- ja urheiluministerinä. Hän on työskennellyt usean RKP:n ministerin erityisavustajana ja aiemman ympäristöministerin Jan-Erik Enestamin poliittisena valtiosihteerinä. Enestam valmensi Wallinin seuraajakseen. Wallin on ollut Åbo Underrättelser -lehden varapäätoimittaja. Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri.

Oikeusministeri

Anna-Maja Henriksson (siirryt toiseen palveluun) on toisen kauden kansanedustaja ja varatuomari Vaasan vaalipiiristä. Hän on toiminut aiemmin myös valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroosin erityisavustajana vuosina 2003 - 2004. Ennen poliittista uraansa oikeustieteen kandidaatiksi itsensä lukenut Henriksson työskenteli Pietarsaaren seudun Osuuspankin pankkilakimiehenä.

Kristillisdemokraatit

Sisäasiainministeri

Päivi Räsänen (siirryt toiseen palveluun) on kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja vuodesta 2004 lähtien ja viidennen kauden kansanedustaja. Eduskuntaan hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1995 Hämeen vaalipiiristä. Riihimäen kaupunginvaltuutettuna Räsänen on toiminut vuodesta 1993. Koulutukseltaan Räsänen on lääketieteen lisensiaatti ja ammatiltaan lääkäri. Räsänen kannattaa perinteisiä kristillisiä arvoja ja vastustaa muun muassa homojen mahdollisuutta avioliittoon.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi