Esittelyssä uusi hallitus

Suomeen on saatu uusi hallitus. Hallitusneuvotteluja käytiin ennätyksellisen pitkään, mutta lopulta kesäkuun puolivälissä hallituksenmuodostaja Jyrki Katainen (kok.) sai työnsä päätökseen. Suomeen syntyi ns. sixpack-hallitus, jossa on edustajia puoluekentän laidasta laitaan. 19 ministerin joukko on sekoitus kokemusta ja tuoreita kasvoja.

Vaalit 2011
Hallituspuolueiden puheenjohtajat tiedotustilaisuudessa
YLE

Tutustu puolueiden salkkujakoihin ja ministereiden taustoihin.

Kokoomus

Kokoomuksella on tulevassa hallituksessa kokenut ministeriryhmä. Kuudesta ministeristä viidellä oli salkku myös edellisessä hallituksessa, mutta salkkujen sisältö muuttui kaikilla. Uutena hallitukseen nousi maatalousministeri Jari Koskinen, joka toimi samassa tehtävässä aikoinaan Lipposen II -hallituksessa.

SDP

SDP:n ministeriryhmässä on paljon ensikertalaisia. Puolueen kuudesta ministeristä viisi on ensimmäistä kertaa ministerin tehtävässä. Ainoastaan ulkoministeri Erkki Tuomiojalla on aiempaa kokemusta hallitustyöskentelystä, hän on toiminut aiemminkin ulkoministerinä sekä kauppa- ja teollisuusministerinä.

Vasemmistoliitto ja vihreät

Vihreät ja vasemmistoliitto saivat hallitukseen kaksi salkkua kumpikin. Vihreät valitsi ympäristöministeriksi Ville Niinistön ja kehitysyhteityöministeriksi Heidi Hautalan. Vasemmistoliitto puolestaan asetti kulttuuriministeriksi Paavo Arhinmäen ja liikenneministeriksi Merja Kyllösen.

RKP ja kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien ainoa salkku meni itsestäänselvästi puolueen puheenjohtajalle Päivi Räsäselle. Sisäministerin salkkuun on nyt yhdistetty myös kirkkoasiat. RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin sai puolustusministerin salkun.

Lähteet: YLE Uutiset