1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Massaliikkeen Pikkarainen: Kovakorvaisuus tuli kalliiksi

Kemijärven massaliikkeen tiedottaja, Stora Enson Kemijärven sellutehtaan entinen työntekijä ja Kemijärven kaupunginhallituksen nykyinen puheenjohtaja Juha Pikkarainen kertoo, että työtuomioistuimen päätös hyvittää työntekijöiden kärsimyksiä joiltakin osin.

Kuva: YLE / Jyri Tynkkynen

- On selvää, että päätös jonkun verran hyvittää pahaa mieltä siitä, että erittäin hyvässä kunnossa ollut sellutehdas suljettiin. Tänä päivänä päätös on moneen kertaan todettu huonoksi, Juha Pikkarainen sanoo työtuomioistuimen päätöksen kuultuaan.

- Yhtiöltä ja omistajalta oli erittäin huonoa johtamista, kun moneen kertaan vääriksi todetut päätökset piti ajaa läpi laittomasti, hän jatkaa.

Pikkarainen ihmettelee Lapin Radion haastattelussa, miten kovakorvaisuus tuli lopulta kalliiksi Stora Ensolle.

- Onko se nyt niin alentavaa työnantajapuolella todeta, että työntekijät olivat oikeassa. En ole vailla anteeksipyyntöä, mutta sen myöntämistä, että olimme oikeassa, Pikkarainen kuvailee.

Kaikki eivät saa korvauksia

Pikkarainen ei ollut vielä tiistaina iltapäivällä ehtinyt tutustua työtuomioistuimen päätökseen. Pikkaraisen mukaan korvaukset eivät koske kaikkia sellutehtaan entisiä työntekijöitä.

- Valitettavasti ne koskevat vain Paperiliiton jäseniä. Haimme korvauksia kaikille työsuhteessa 25. lokakuuta 2007 olleille. Työtuomioistuin on ilmeisesti raakannut pois ne henkilöt, jotka ovat saaneet irtisanomisaikana työtä yhtiön muilla tehtailla. Pois jäivät Summan tehtaan osalta myös käräjäoikeudessa hävinneet Toimihenkilöunioniin kuuluvat ihmiset sekä Sähköliiton jäsenet.

Pikkarainen kertoo, että keskiviikon kuluessa selvinnee, kuinka monta Kemijärven sellutehtaan entistä työntekijää korvaukset koskevat.