1. yle.fi
  2. Uutiset

Yliopistoyhteistyö syvenee Kiinaan

Oulun yliopiston kumppanuusverkosto laajenee Kiinassa. Yhteistyötä tehdään shanghailaisen SJTU-yliopiston kanssa.

Shanghai

Yliopisto on allekirjoittanut opiskelijavaihtosopimuksen Shanghai Jiao Tong Yliopiston kanssa. Sopimus koskee molempien yliopistojen tietotekniikan osastoja.

Opiskelijavaihdon vakiinnuttua yhteistyötä on tarkoitus laajentaa kansainvälisiin maisteriohjelmiin ja kaksoistutkintoihin. Sopimuksen taustalla on toimivaksi todettu tutkimusyhteistyö. Sähkö- ja tietotekniikan osastolla on ollut kiinalaisyliopiston kanssa yhteistyöhanke vuodesta 2009 asti.

Sopimuksen puitteissa tietotekniikan opiskelijoille järjestetään yksi tai kaksi lukukautta kestäviä vaihtojaksoja Shanghaihin. Vaihdon aikana suoritetut opinnot voi sisällyttää alan tutkintoon Oulun yliopistossa. Vastaavasti SJTU:n opiskelijoille järjestetään vaihto-opiskelupaikkoja Oulun yliopistoon.

Shanghai Jiao Tong University arvioitiin Kiinan seitsemänneksi parhaaksi yliopistoksi vuonna 2010. Yliopisto on perustettu vuonna 1896. Se on Oulun yliopiston tavoin monitieteinen. Yliopistossa on yli 40 000 opiskelijaa, joista yli 1500 on kansainvälisiä opiskelijoita.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi