Turvapaikanhakijoiden määrä laskenut - majoituspaikkoja vähennetään

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksista vähennetään noin 550 majoituspaikkaa vuoden loppuun mennessä, kertoo Maahanmuuttovirasto. Majoituspaikkoja vähennetään, koska turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut lähes 40 prosenttia edellisvuodesta.

Kotimaa

Suomesta haki toukokuuhun mennessä turvapaikkaa 1 137 ihmistä, kertoo Maahanmuuttovirasto. Turvapaikanhakijoiden määrä on alustavien tietojen mukaan noin 40 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Hakijoiden määrän väheneminen näkyy myös vastaanottokeskuksissa. Keskusten noin 3 600 majoituspaikasta yli 600 on nyt vapaana.

Eniten vapaita paikkoja on Helsingin ja Joutsenon vastaanottokeskuksissa. Niissä on yhteensä yli 400 paikkaa tyhjillään. Sekä Helsingin että Joutsenon vastaanottokeskuksista aiotaan vähentää sata paikkaa heinäkuusta lähtien.

Muista vastaanottokeskuksista vähennetään syyskuusta lähtien yhteensä 150 paikkaa. Vuoden loppuun mennessä Maahanmuuttovirasto aikoo karsia vielä 200 majoituspaikkaa, mutta niiden kohteet päätetään syyskuussa.

Alaikäisten ryhmäkoteja lakkautetaan

Leikkauslistalla on myös alaikäisille tarkoitettuja keskuksia. Alaikäisyksiköistä vähennetään yhteensä 67 majoituspaikkaa, jonka vuoksi Rovaniemen tukiasumisyksikkö ja Kotkan Laajakosken tukiasumisyksikkö ja ryhmäkoti lakkautetaan. Lisäksi Turun, Siuntion ja Punkalaitumen ryhmäkodeista vähennetään yhteensä kuusi paikkaa.

Maahanmuuttoviraston mukaan uusia majoituspaikkoja pystytään perustamaan tarvittaessa nopeasti.

Maahanmuuttoviraston mukaan Suomeen arvioidaan saapuvan tänä vuonna noin 2 500 - 3 000 turvapaikanhakijaa.

Lähteet: YLE Uutiset