Viraston vitkuttelu oli ajaa vanhukset ulos korttelituvasta

Siltamäen ja Suutarilan vanhukset joutuivat ottamaan useaan otteeseen yhteyttä kaupungin virkamiehiin ja päättäjiin ennen kuin heidän hätähuutonsa oman korttelituvan toiminnan jatkumiseksi otettiin tosissaan. Nyt kaupunki lupaa, että uusi tila löytyy elokuun alkuun mennessä.

vanhukset
Vanhuksen käsi nyrkissä
YLE / Antti Eintola

Ylipormestarin asukasillasta käynnistynyt ikäihmisten Korttelitupa on toiminut päiväkoti Siltamäen päädyssä lähes neljä vuotta. Aluksi pienimuotoisesti käynnistyneessä tuvassa käy nykyään jo 100 vanhusta.

Senioreille tarjotaan tuvassa muun muassa ruokaa, opastusta, terveydenhoitoapua ja järjestetään retkiä. Monelle se on paikka, missä pitää yllä ystävyyssuhteita ja torjua yksinäisyyttä.

Vanhimmat kävijät ovat yli 90-vuotiaita, joukossa on myös sotaveteraaneja. Toimintaa on pyöritetty vapaaehtoisvoimin ja ainakin paikallisen terveysaseman lääkäri on siitä vaikuttunut, sillä hän suosittelee iäkkäille asiakkailleen korttelituvassa käymistä ennaltaehkäisevän vaikutuksen takia.

Korttelituvan vuokrasopimus sanottiin keväällä irti. Vuokrasopimuksen oli määrä loppua huomenna torstaina päiväkodin kosteusvaurioremontin takia. Remontin jälkeen korttelituvalle ei päiväkodissa ole tilaa.

Vanhukset ottivat yhteyttä vanhustyön päällikköön, Vanhusneuvostoon, sosiaalijohtaja Paavo Voutilaiseen ja kaupunginjohtaja Jussi Pajuseen. Vastauksia ei tullut tai ne olivat tylyjä eikä paikkaa löytynyt.

Nyt kaupunki on viimein herännyt ongelmaan ja lupaa etsiä uuden tilan. Vastaus viivästyi, koska päättävät virkamiehet eivät saaneet tietoa ajoissa, sanoo sosiaaliviraston johtaja asiantuntija Jarmo Räihä.

- Tälle toiminnalle järjestetään korvaavat tilat, jotka ovat käytössä 1. elokuuta. Teemme tilakartoituksen, ja ratkaisemme asian varmasti jo tämän kuun puolella.

Lähteet: YLE Helsinki