1. yle.fi
  2. Uutiset

Salama hajotti vedenottamon - Vierumäellä juodaan nyt pullovettä

Salama hajotti vedenottamon eilen Heinolan Vierumäellä. Vedenjakelussa saattaa olla katkoja vielä tänään ja veden laatu vaihtelee. Vierumäen taajaman, Suomen urheiluopiston, Opinkankaan ja Suurijärven asuinaluille on annettu talousveden keittosuositus.

Vierumäki
Salama iskee.
Tommi Parkkinen/Yle

Ukonilma hajotti vedenottamon ja katkaisi vedenjakelun eilen Heinolan Vierumäellä. Kullaan lähteiden vedenottamo vaurioitui iskusta, mutta vahingot on saatu alustavasti korjattua.

Vedenjakelussa saattaa ilmetä katkoja vielä tänään ja talousveden laadussa voi olla häiriöitä.

Vierumäen taajaman, Suomen urheiluopiston, Opinkankaan ja Suurijärven asuinaluille on annettu talousveden keittosuositus.

Esimerkiksi Vierumäen urheiluopisto jakaa asiakkailleen ilmaiseksi pullovettä, kertoo Atte Nieminen. Pullovettä käytetään torstaihin saakka, kunnes terveysviranomaisten ottamat vesinäytteet valmistuvat.

Heinolan ympäristötarkastaja Niina Varjo kertoo, että vesinäytteet otettiin varmuuden vuoksi.

- Meillä on olettamus, että vedenlaatu on kunnossa. Se pitää varmistaa mikrobiologisten tutkimusten avulla. Talousvedelle on siksi annettu keittosuositus. Vesi kelpaa peseytymiseen, vessojen huuhteluun ynnä muuhun.

- Näytteitä lähdetään tänään noutamaan ja ne valmistuvat huomenna iltapäivällä. Asiasta tiedotetaan sen jälkeen lisää. Joko keittosuositus puretaan tai sitä jatketaan, Varjo toteaa.

Ajantasainen tieto päivitetään Heinolan verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi