Harry Potter -finaali vetää tosifanin vakavaksi

13. heinäkuuta on Harry Potter -fanille ristiriitainen päivä. Silloin ensi-iltansa saa kaikkien aikojen menestyneimmän elokuvasarjan viimeinen osa. Kauan odotettuun päivään liittyy lippuja tiistaina jonottaneille faneille myös aimo annos haikeutta, jonka ajatteleminen saa kyyneleet nousemaan silmiin.

kulttuuri
Harry Potter -faneja jonottamassa elokuvalippuja teatterin edessä
Aamulla puoli yhdeksältä elokuvateatterin oville saapuneet Harry Potter -fanit kuluttivat aikaa keskustelemalla viimeisen Potter-kirjan epilogista ja suunnittelemalla juoksuryntäystä lippuluukuille ovien auettua.YLE / Anna Sirén

Tampereella Finlaysonin alueella, elokuvateatteri Plevnan edessä oli tiistaiaamuna jonoksi asti väkeä. Kaapuihin pukeutuneita, eväin ja ajantappovälinein varautuneita Harry Potterin ystäviä alkoi virrata paikalle jo ennen aamuyhdeksää. Lippujen myynti alkoi kello 11.

Kaikkia jonottajia yhdisti sama vakaa aikomus tönöttää paikallaan aina siihen asti kun kello lyö yksitoista. Sitten käyttöön otettaisiin kyynärpäät.

- Kyllä me juoksemme kun ovet avataan. Kyynärpäätaktiikalla saa parhaat paikat ison salin keskikohdilta, keskeltä riviä, jonon alkumetreillä seisoskeleva tyttöporukka valotti lippuostostaktiikkaansa.

Naurua, kyyneleitä ja takuuvarmoja puheenaiheita

Jonotusaika kului tyttöjen mukaan nopeasti kun ympärillä riitti samanhenkistä seuraa, eikä puheenaiheita tarvinnut pähkäillä.

- Täällä tutustutaan helposti. Potter-fanit ovat joviaalia porukkaa. Me puhumme samaa kieltä, ja välillä tuntuukin, että jos joku ulkopuolinen tulisi tuohon viereen niin tuskin ymmärtäisi sanaakaan, tytöt nauravat.

Naurun lisäksi jonossa nähtiin myös kyyneleitä.

- Harry Potter on ollut osa elämääni 12 vuoden ajan. Nyt tuo aika tavallaan loppuu, tarina on valmis. Vähän kyllä itkettää, yksi tytöistä tunnusti.

Lähteet: YLE Tampere / Anna Sirén