Harry Potterit e-kirjoina

Kaikki seitsemän huippusuosittua Harry Potter -kirjaa löytyvät e-kirjoina lokakuussa uudella Pottermore-sivustolla netissä. Potterin luoja, kirjailija J.K.Rowling, sanoi sivuston avajaisissa, ettei hän enää kirjoita uutta Potter-teosta.

kulttuuri
Harry Potter ja kuoleman varjelukset osa 2
Harry Potter ja kuoleman varjelukset Warner Bros Entertainment

J.K. Rowlingin Potter- fantasiakirjasarja on kaikkien saatavilla lokakuusta lähtien uudella interaktiivisella www.pottermore.com (siirryt toiseen palveluun) -sivustolla. Kirjat ovat sivuilla useilla kielillä. Ne ovat saatavilla useimmilla sähköisillä lukulaitteilla. Rowling on tyytyväinen Potterien päivittämisestä nykyaikaan.

- Edistystä ei pidä tukahduttaa, kirjailija sanoi nettisivuston avajaisissa Lontoossa. E-kirjat ovat tulleet jäädäkseen. Myöhemmin kuin moni muu, minä viimein latasin e-kirjoja, ja se on ihmeellistä matkustamista, etenkin lapsille. Minusta tuntuu hienolta tuoda Harry tähän uuteen mediaan, Rawling hehkuttaa.

Kahdeksatta Harry Potter -kirjaa ei näillä näkymin tule. Rawling sanoo päättäneensä sarjan. Viimeinen Harry Potter -kirja ilmestyi 2007.

Lähteet: YLE Uutiset, Reuters