1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Nepaliin perusteilla Etelä-Aasian ensimmäinen turvakoti seksuaalivähemmistöille

Nepalilainen homojen oikeuksia ajava Blue Diamond Society -kansalaisjärjestö aikoo avata Etelä-Aasian ensimmäisen turvakodin homoille, lesboille, biseksuaaleille ja transsukupuolisille henkilöille, jotka ovat joutuneet seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi väkivallan ja syrjinnän kohteeksi kotimaissaan.

Ulkomaat

The Times of Indian mukaan Blue Diamond Society on rakentamassa Etelä-Aasian LGBT-keskusta Katmandun Dhumbarahin kaupunginosaan. Viisikerroksiseen rakennukseen tulee kokoustilat, teatteri, terveysklinikka ja turvakoti väkivallan tai tappouhkausten kohteeksi joutuneille seksuaalivähemmistöjen edustajille, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Blue Diamond Societyn perustaja ja Nepalin ainoa avoimesti homoseksuaalinen kansanedustaja Sunil Babu Pant sanoo The Times of Indian haastattelussa, että Bangladeshissa, Pakistanissa ja Afganistanissa erilaisuus on tabu, joten seksuaalivähemmistöt kohtaavat näissä maissa väkivaltaa, joka voi pahimmillaan johtaa uhrin kuolemaan.

Pantin mukaan Etelä-Aasian LGBT-keskuksen on tarkoitus aloittaa toimintansa seuraavan 15 kuukauden aikana, jos järjestö saa käärittyä keskuksen avaamiseen tarvittavat rahat kokoon. Keskus on tarkoitettu eri maista tuleville avuntarvitsijoille.

Vuonna 2001 perustettu Blue Diamond Society aloitti toimintansa HIV:n ja AIDSin vastaisella työllä. Myöhemmin järjestö on laajentanut toimintaansa ihmisoikeuksien puolustamiseen. Blue Diamond Society työllistää Nepalissa yli 500 ihmistä yli 30 toimipisteessä.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi