Viisi väittämää viinakauppiaalle

Kotkan Sutelan Prisman Alkon myymäläpäällikkö Jarkko Savolainen vastaa muutamaan väittämään, jotka liittyvät juhannusajan alkoholin myyntiin.

Kotimaa
Koskenkorva-pulloja.
Alko ei kerro, mitä juomalaatuja ostetaan eniten kortilla ja mitä käteisellä.Yle

Kymenlaakso Juhannuksena alkosta ostetaan pelkästään kossua?

Ei pidä paikkaansa. Eniten ostetaan valkoviiniä ja sen jälkeen kuohuviiniä ja punaviiniä. Väkevistä viinoista parhaiten kauppaansa tekevät maustamattomat vodkat, joihin myös koskenkorva kuuluu. Mutta viinoja ostetaan vähemmän kuin viinejä.

Juhannuksen aikaan myös oluen myynti kasvaa, mutta sitä enemmän kasvaa lonkeron ja siiderin myynti normaaliin viikkoon verrattuna.

Juhannus on juhlaa alkon myynnille?

Se pitää paikkaansa. Juhannuksena myynti kasvaa noin 60 prosenttia normaali viikkoon verrattuna. Suurin sesonki on joulu, jonka jälkeen tulee juhannus, vappu ja pääsiäinen.

Juhannusajan suurin ruuhka on juhannusaattona?

Ei pidä paikkaansa. Ruuhkaisin hetki on aaton aattona eli torstaina iltapäivällä, kun ihmiset pääsevät töistä.

Juhannuksena ostetaan kerralla suurempia määriä kuin muina juhlapyhinä?

Ei välttämättä pidä paikkaansa. Jouluna ja pääsiäisenä on myös pitkät pyhät, joten myös tuolloin ostetaan kerralla enemmän. Oikeastaan juhannuksen kertaostokset eivät poikkea kovinkaan paljon normaalin kesäviikonlopun määristä.

Juhannuksena ei alkossa kysellä juomasuosituksia?

Tämäkään väittämä ei pidä paikkaansa. Juhannuksen luonne on muuttunut eli laitetaan hyvää ruokaa ja yhdistetään se hyvään viiniin. Asiakkaat kyselevät myyjiltä juomasuosituksia.

Lähteet: YLE Kymenlaakso