Kesäteattereissa energinen klassikko ja vakava musiikkikomedia

Lappeenrannan kesäteatterissa nähdään energinen sovitus Aleksis Kiven Nummisuutareista. Imatralla Kaiken takana on nainen -esitystä tahdittaa Matin ja Tepon kappaleet.

Nummisuutarit
Nummisuutarit kesäteatterinäytös
YLE

Aleksis Kiven Nummisuutarit on suomalaisen komiikan kivijalka, ylistyslaulu hulluudelle ja suurelle sydämelle. Se on suurta tunnetta, kaunista kieltä, hauskoja tyyppejä, tarttuvaa musiikkia ja vauhdikasta tanssia.

Nummisuutarit on kuvaus kesäisestä häämatkasta, joka kääntyy humalahakuiseksi pakoreissuksi. Esityksen sovittaa ja ohjaa Jukka Keinonen.

- Sovitus on energinen, hyvin toiminnallinen ja tunteikas. Turhat jorinat on jätetty pois ja pienempiä sivurooleja on myös poistettu tai yhdistelty keskenään.

- Klassikko ei ole suotta klassikko, kiteyttää ohjaaja Jukka Keinonen.

Eskona Linnoituksen kesäteatterin lavalla nähdään näyttelijä Riku Nieminen. Suurelle yleisölle hän on tuttu mm. MTV 3:n Putous-sarjasta. Hänen isänään vierailee Raimo Grönberg.

- Lavalla nähdään tunteellinen ja kirkasotsainen Esko. Tekstin kanssa olen tehnyt paljon töitä ja kieli taipuu siihen jo ihan hyvin, kommentoi Riku Nieminen.

Kaiken takana on nainen tuo tipan linssiin

Tulevana kesänä Imatralla selvitellään naisten ja miesten eroja Kaiken takana on nainen -musiikkikomediassa. Esitystä kuljettaa Matin ja Tepon musiikki.

- Esityksessä kuullaan upeita lauluja. Matin ja Tepon musiikki sopii tähän mainiosti, kertoo ohjaaja Pekka Räty.

Kaiken takana on nainen -näytelmä on Rädyn mukaan pohjavireeltään vakava. Rakastavaisten suhde ajautuu eroon. Kaikkien kommelluksien jälkeen näytelmässä on lopulta onnellinen loppu.

- Olen itse kokenut avioeron ja mennyt uudelleen naimisiin. Tippa on tullut harjoituksissa linssiin.

- Kun ajattelee oikeasti, niin kaiken takana on nainen, jatkaa ohjaaja Pekka Räty.

Esityksiä ympäri maakuntaa

Imatralla Kaiken takana on nainen -esitys saa ensi-iltansa 29.6. Nummisuutareiden ensi-ilta on Lappeenrannassa 2.7. Aholassa kesäteatterin näytelmänä on Hirveät paineet ja kauhee pulssi. Esityksen ensi-ilta on 28.6.

Kaakon kansalaisopiston Parikan Päreet teatteriryhmän esittämä komedia Käry kävi isäntämiehet saa ensi-iltansa Parikkalan kesäteatterissa heinäkuun alussa. Rautjärvellä Kangaskosken kesäteatterissa nähdään puolestaan riemukas Tukkijoki-näytelmä Naturopoint Kangaskosken ja IRTI-teatterin aikuisryhmän esittämänä.

Välijoen Nuorisoseuran näytelmä Amali ja aikamiespojat nähdään yhdeksän kertaa Savitaipaleella Hakamäen museoalueella heinäkuussa. Suomenniemen Nuorisoseura esittää talollaan Laila Hirvisaaren romaaniin pohjautuvan näytelmän Mäeltä näkyy toinen mäki.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala