1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammatilliset oppilaitokset

Vaihtoehtoisesta ammattikoulusta hyviä tuloksia

Raumalla noin 2 vuotta toiminut vaihtoehtoinen ammattikoulu on laajentumassa myös Poriin ja Hämeenlinnaan. Vaihtoehtoinen ammattikoulu on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, joilta puuttuu kaikki aiempi koulutus. Noin 70 prosenttia koulutukseen osallistuneista on jatkanut opiskelua tai päässyt kiinni työelämään.

Ammatilliset oppilaitokset
Opiskelija puristaa mustekynää käsissään.
Yle

Rauman Seudun Katulähetys ry:n ESR-hakemus hyväksyttiin toimintalinjaan kaksi, joka korostaa työllistymisen ja työmarkkinoilla pysymisen edistämistä sekä syrjäytymisen ehkäisyä. Toimintalinja 2:een tuli kaikkiaan 11 hakemusta, joista 6 hyväksyttiin. Rauman Seudun Katulähetys ry:n Verkot Toimii-projekti sai ESR-haussa noin 150 000 euroa. Summa tarkentuu kesän jälkeen käytävissä projektineuvotteluissa.

Nyt hyväksytyn hankkeen tavoitteena on juurruttaa Rauman Seudun Katulähetys ry:n Työ- ja Koulutusyksikön hyviä toimintamalleja valtakunnallisesti. Projektin osatavoitteina on lisäksi juurruttaa vaihtoehtoinen ammattikoulu kolmelle eri paikkakunnalle (Rauma, Pori, Hämeenlinna), sekä rahoitusmallien vakiinnuttaminen. Verkot Toimii -hanke poluttaa asiakkaan tietä edelleen toiseen asteen koulutukseen tai työelämään. Raumalla Katulähetyksen Vaihtoehtoinen Ammattikoulu VALO on toiminut syksystä 2009 asti.

Hankehakemus tehtiin yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, joita ovat Rauman Kaupunki, Porin Kaupunki, Sininauhaliitto, Valtakunnallinen Työpajayhdistys, Hämeen Sininauha ry ja ELY-keskuksen Välkky-projekti. Kansainvälistä vetoapua saatiin lisäksi englantilaiselta Ouseborn Trust-järjestöltä.

Lähteet: YLE Satakunta