Ravintosuosituksiin suhtaudutaan yhä kriittisemmin

Suomalaiset eivät luota entiseen tapaan viranomaisten ravintosuosituksiin. Ravintoasioihin haetaan entistä useammin myös asiantuntija-apua, kertoo yksilöllistä ravintovalmennusta antava Kaisa Jaakkola.

Kotimaa

Jaakkolan mukaan kaikille ei sovi samanlainen tapa syödä.

- Ihmisillä voi olla esimerkiksi erilainen hiilihydraattien sietokyky ja se vaikuttaa sitten siihen, minkälainen ruokavalion kannattaa olla.

Jaakkolan tapaan monet muutkin asettavat kyseenalaiseksi viranomaisten ravintosuositukset. Yksi heistä on helsinkiläinen Lauri Nurminen.

- Yleinen väsymystila oli aika suuri ja hain siihen muutosta vähentämällä hiilihydraatteja ja lisäämällä luomutuotteiden käyttöä.

Nurmisen mukaan lisääntynyt tieto muun muassa lisäaineiden määristä on lisännyt kriittistä asennetta. Tieto myös leviää aiempaa enemmän sosiaalisen median kautta.

Lähteet: YLE Uutiset