Tutkijat löysivät yli tuhat uutta eläin- ja kasvilajia

Tutkijat ovat löytäneet Uudesta-Guineasta kymmenen vuoden aikana 1 060 uutta eläin- ja kasvilajia. Ympäristöjärjestö WWF:n mukaan vuosina 1998 - 2008 löydettyjen eläinten joukossa ovat muun muassa joessa elävä hai, sokea käärme, kirkkaankeltainen etana ja vampyyrimäisillä kulmahampailla varustettu sammakko.

luonto
Nisäkästutkija pitelee Uuden-Guinean sademetsästä löytynyttä tieteelle aiemmin tuntematonta 1,4 kiloa painavaa jättiläisrottaa.
Nisäkästutkija Martua Sinaga piteli Uuden-Guinean sademetsästä löytynyttä tieteelle aiemmin tuntematonta 1,4 kiloa painavaa jättiläisrottaa Foja-vuorilla Uuden-Guinean länsiosissa joulukuussa 2007.EPA / Conservation International

Löydösten joukossa on kaikkiaan 134 sammakkolajia, 71 kalalajia ja kymmeniä perhosia. Lisäksi löydösten joukossa on muun muassa lähes sata orkidealajia.

Tutkijat uskovat uusien löydösten olevan vasta pintaraapaisu Uuden-Guinean metsissä ja joissa asuvista tuntemattomista eläin- ja kasvilajeista.

Indonesian ja Papua-Uuden-Guinean jakaman saaren sademetsät ovat maailman kolmanneksi laajimmat. WWF:n mukaan Uudessa-Guineassa elää jopa kahdeksan prosenttia maailman eläinlajeista. Kahta kolmasosaa näistä lajeista ei tavata missään muualla maapallolla.

Lähteet: AFP