Glastonburya vietettiin jälleen mutavellisssä

Brittien jättifestivaali keräsi tänä vuonna 180 000 katsojaa. Ensi vuonna tapahtumaa ei järjestetä.

musiikki
REUTERS

- Pääasiallinen muisto tästä festivaalista on muta, parikymppinen Matt Bennett toteaa.

Kuten niin monena aiempanakin vuonna, maailman suurimpiin kuuluvan ulkoilmafestivaalin tarjoamiin oheiselämyksiin kuului mudassa tarpominen. Tilanne helpottui hieman, kun aurinko pilkahteli lauantaina ja sunnuntaina.

Glastonburya on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja siellä ovat esiintyneet muun muassa David Bowie, Oasis, Radiohead, Stevie Wonder ja The Cure. Tämän vuoden johtotähtiin kuuluivat U2, Beyoncé ja Coldplay.

U2 kohtasi kritiikkiä

Glastonburyn on toisinaan haukuttu muuttuneen liiankin keskiluokkaiseksi tapahtumaksi josta kapina on jo kaikonnut, mutta tänä vuonna asiat olivat toisin. Art Uncut-ryhmä halusi herättää huomiota U2-yhtyeen verokikkailuihin: bändi nimittäin on siirtänyt toimintojaan Irlannista Hollantiin bisnessyistä.

Protestiryhmän jättiläisilmapallo, jossa luki teksti U Pay Tax 2? ei kuitenkaan miellyttänyt järjestäjiä, ja mielenilmaus loppui lyhyeen. Art Uncut-ryhmä on syyttänyt organisaattoreita muun muassa "liian kovista otteista".

Poliitikko menehtyi

Glastonburyssa koettiin tänä vuonna myös tragedia, kun brittipoliitikko Christopher Shale löydettiin kuolleena vip-alueen wc:stä.

Glastonburya ei järjestetä ensi vuonna, mutta vuodeksi 2013 on jo buukattu kolme isoa nimeä.

Lähteet: Reuters