Paappalan tuulipuiston haittavaikutukset julki

Liedon ja Tarvasjoen rajalle suunnitellun Paappalan tuulipuiston luonto- ja ympäristöselvitykset ovat valmistumassa. Tutkimuksissa on tarkasteltu kahdeksan voimalan välke- ja meluhaittoja sekä vaikutuksia luontoon.

Paappala
YLE

Hanke on herättänyt voimakasta vastustusta paikallisissa asukkaissa. Selvitysten tuloksia esitellään torstaina keskustelu- ja informaatiotilaisuudessa, kertoo kaavoitusjohtaja Markku Niemi.

- Tuulivoiman hyödyntämiseen suhtaudutaan Liedossa myönteisesti, mutta tässä tapauksessa koetaan, että paikka on väärä. Nyt tutkitaan onko Paappala tällaiseen toimintaan mahdollinen vai ei.

Niemi ei halua tässä vaiheessa paljastaa selvitysten sisältöä. Materiaali tarkentuu vielä torstaihin mennessä. Hänen mukaansa mitään yllättävää ei ole tullut vastaan niin maisema- kuin luonto-olosuhteidenkaan osalta.

- Mitään sellaista ei olla hyväksymässä, mikä aiheuttaisi kohtuutonta haittaa. Kun selvitykset ovat käytössä, niin tiedetään, mistä oikeasti puhutaan, rauhoittelee Niemi kuumana käyvää keskustelua.

Lieto valmistelee osayleiskaavaa kahdeksan voimalan tuulipuiston toteuttamiseksi. Hanketta suunnittelevan NWE Sales Oy:n tavoitteena on, että ensimmäinen voimala olisi toiminnassa jo vuoden kuluttua.

Paikalliset asukkaat puolestaan pelkäävät kiinteistöjensä hinnan romahtavan. Myös maisema- ja meluhaitat sekä luonnolle aiheutuvat vahingot arveluttavat.

Keskustelu- ja informaatiotilaisuus hankkeesta järjestetään torstaina valtuustosalissa klo 18 alkaen.

Lähteet: YLE Turku