1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tanssilavat

Nuoren naisen viikonloput kuluvat tansseissa

Juuli Ahonen on kaksikymppinen nainen, joka ikätovereistaan poiketen viilettää lähes kaikki vapaat viikonloput tanssilavoilla. Innostus lavatansseihin alkoi vuosi sitten, kun Neljänsuora esiintyi Lappeenrannassa, Iitiän lavalla.

20-vuotias Juuli Ahonen pitää tanssimista erittäin hyvänä liikuntamuotona. Tanssilavoilla tunnelma on sosiaalinen, iloinen ja lavoilla on paljon hyviä ihmisiä.

- Eli semmoista positiivista kansaa, joka ei ole naama väärinpäin liikenteessä, sanoo Ahonen.

Tanssivat ihmiset saapuvat lavoille heti, kun tanssipaikat aukeavat seitsemän ja kahdeksan aikaan. Tanssikansaa valuu lavoille tuonkin jälkeen ja tanssit kestävät usein seuraavan vuorokauden puolelle.

- Kyllä neljä tai viisi tuntia jaksaa illassa tanssia, välillä kuusikin. Kun lavalta lähtee illan päätteeksi pois, on hiki ja aamulla luulee tehneensä salitreenin, nauraa Ahonen.

Tanssikansa ei rohkaisua kaipaa

Suomalaisten juhlinnassa on usein mukana alkoholi. Nuori lavatanssija kavereineen ei juuri huikasta välitä.

- Me olemme kaikki yleensä selvin päin. Tanssivissa ihmisissä on hyvin vähän humalaisia, ja ei sitä varmaan voisi tanssiakaan, jos ottaisi alkoholia.

Juuli Ahonen kävi viimeksi "kotilavallaan", Iitiän lavalla Lappeenrannassa, juhannuspäivän tansseissa lauantaina.

- Pidän siitä, kun saa laittaa mekon tai hameen päälle ja laittaa hiukset. Hyvä fiilis alkaa nousta jo automatkalla, kun kuunnellaan koko porukalla kunnon tanssimusiikkia, fiilistelee Ahonen.