1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Keskustelu jatkuu eduskunnassa - äänestys huomenna

Eduskunta jatkaa tänään tiistaina keskustelua hallitusohjelmasta. Oppositio on moittinut erityisesti hallituksen kuntapolitiikkaa. Hallituksen luottamuksesta äänestetään huomenna torstaina.

Kotimaan uutiset

Pääministeri Jyrki Katainen esitteli hallitusohjelman eduskunnalle eilen tiistaina. Hän puolusti mm. tiukkaa talouslinjaa sillä, että sen avulla Suomen luottoluokitus pysyy hyvänä ja valtionlainojen korot alhaalla.

Hallitusohjelmasta käydyssä keskustelussa käytettiin voimakkaita puheenvuoroja puolin ja toisin. Oppositio arvosteli hallitusta erityisesti siitä, että hallitusohjelma heikentää kuntien rahoitusta ja samalla myös palveluja.

Kokoomus ja SDP puolestaan syyttivät perussuomalaisia vastuun pakoilusta, kun vaalivoittaja ei lähtenyt mukaan hallitukseen.

Lisäksi eduskunta keskusteli tiistai-iltana pari tuntia vuoden toisesta lisäbudjetista. Hallitus on esittänyt, että sillä lisättäisiin 28 miljoonaa euroa työllisyyden hoitoon.

Keskustelu hallitusohjelmasta jatkuu vielä tänään ja huomenna torstaina. Hallituksen luottamuksesta äänestetään torstaina.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi