Hyppää sisältöön

Kalle Päätalon keikkatahti ei hiljene

Pitkä kuuma kesä elokuvan yksi nimekkäimmistä ja elämään jääneistä kappaleista on Lootusasentoon. Se raikaa edelleen pitkin Suomenmaata Kalle Päätalon keikoilla.

Kuva: Studio Blueluna / Janne Kimonen

Pitkä kuuma kesä oli ohjaaja ja käsikirjoittaja Perttu Lepän ensimmäinen pitkä ohjaustyö. Elokuvan musiikki nostalgisoi 1980-luvun alun suomirokkia. Elokuvaa varten perustettiin fiktiivinen yhtye Kalle Päätalo. Elokuvan saaman suosion siivittämänä bändi heräsi eloon ja alkoi keikkailla.

Vaikka elokuvan valmistumisesta on ehtinyt kulua yli 10 vuotta, niin fiktiivinen bändi porskuttaa edelleen. Yhtyeessä kitaraa soittava Petri Friman ei itsekään osaa arvata suosion salaisuutta.

- Kun sen tietäisi, niin sen voisi pullottaa ja pistää myyntiin. Täytyy sanoa, että välillä se on mysteeri itsellekin. Pääasia, että suosiota on.

Tukka putkella pitkin Suomea

Vilkaisu keikkakalenteriin paljastaa, että kysyntää riittää. Keikkoja tehdään läpi vuoden pitkin Suomea.

-Nettisivujen vieraskirja on täynnä kysymyksiä milloin tulette sinne ja milloin tulette tänne. Kyllähän sitä pyritään reissaamaan Ylläkseltä Hankoon ja takaisin, mutta aika ja viikonloput eivät riitä ihan joka paikassa käymiseen.

Heinäkuussa bändi joutuu hiljentämään tahtia, sillä yhtyeen rumpali Timo Lavikainen on kiinni kesäteatterihommissa. Kalle Päätalosta on lohkottu pienempiä kokonaisuuksia, joilla keikkaa voidaan tehdä silloin kuin koko joukko ei keikalle ehdi.

- Esimerkiksi laulaja Mikko ja minä teemme ensi viikolla useamman keikan duona.

Missä levy luuraa?

Kalle Päätalo on epäilemättä yhtye, joka on lunastanut paikkansa suomalaisten sydämissä. Mutta missä viipyy yhtyeen levy?

- Kappaleita on tehtailtu ja yhteistyötä on suunniteltu, jonkin verran tehtykin, elokuvassa mukanaollettein musiikintekijöiden kanssa. Vielä toistaiseksi valmis jälki antaa odottaa itseään.

Heti elokuvan valmistumisen jälkeen yhtyeellä olisi ollut mahdollisuus tehdä levy, mutta siihen ei haluttu ryhtyä. Bändin jäsenet ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että jonain päivänä levy tehdään, ihan kiusallakin, lupaa Petri Friman.