Markku vetää ja kansa laulaa

Suomalaiset laulavat, hoilaavat ja hyräilevät enemmän kuin ennen. Ainakin lauluiltojen ja karaoken suosion perusteella. Mutta mitkä ovat suosituimmat kappaleet lauluilloissa?

laulaminen
Markku Ketola on monipuolinen musiikkimies, jonka pääinstrumentti on oma ääni. Ja säestys hoituu yhtälailla kitaralla kuin pianollakin.
Markku Ketola on monipuolinen musiikkimies, jonka pääinstrumentti on oma ääni. Ja säestys hoituu yhtälailla kitaralla kuin pianollakin.YLE / Jari Vesa

Torniolainen Markku Ketola on pitkän linjan muusikko, jonka kesäillat menevät yhteislaulutilaisuuksia vetäessä. Sen ohessa hän kiertää Witikaisen Erkin kanssa tanssittamassa suomalaisia kesälavoilla ja ravintoloissa.

-Teen minä oikeitakin töitä haaparantalaisessa fysikaalisessa hoitolaitoksessa, mutta kyllä musiikki on kuitenkin ollut aina sydämessä se ykkösjuttu. Ja mikä sen mukavampaa kuin saada ihmiset laulamaan kauniissa kesäillassa, eihän se tunnu edes työltä, naurahtaa Markku.

Torniossa ja Kemissä on eroa

-Tornion Umpparissa järjestämme enemmän teemallisia lauluiltoja. Suunnitteilla on tälle kesälle esim. huumorilauluilta ja Kari Tapio -teemailta. Kemin sisäsatamassa mennään enemmän laidasta laitaan. Tavallisissa lauluilloissa kemiläiset toivovat enemmän meriaiheisia lauluja kuin torniolaiset, Merkku Ketola tuumii.

Markku säestää itseään joko kitaralla tai pianolla.

- Täysin tarkkaa ennakkosuunnitelmaa ei voi tehdä, sillä myös toiveille täytyy olla sijaa. Ja melkoinen kävelevä jukeboksi täytyy olla, että pystyy toteuttamaan kaikkien toiveet, Markku sanoo.

Lauluiltojen TOP 3

-Se on aivan sama missäpäin Suomea vetää yhteislaulutilaisuuksia, aina toivotaan niitä kolmea. Eli Paratiisia, Sinistä huivia ja Krokotiilirokkia, Ketola summaa.