1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kirka

Kahden hullun matkassa halki Hämeenlinnan kesän

Kirkan musiikkiin tukeutuva "Kirkan lahje" -näytelmä kertoo suomalaisen miehen kasvutarinan. Ja sen tarinan Hämeenlinnan Kesäteatteri tarjoaa tänä vuonna. Ohjaaja Otto Kanerva luottaa vahvaan kerrontaan.

Petja Lähde (vas.), Ria Kataja (aurinkolasit päässä) ja Tatu Siivonen ovat Kirkan lahjeen rooleissa. Tanssijoina mukana ovat Tanja Kunnari ja Heidi Wasko. Kuva: YLE / Miki Wallenius

- Kundi lähtee Aavasaksalle Kirkan keikalle. Mukaan liftaa tyttö, jolle poika repäisee muistoksi keikalta Kirkan lahkeen. Muisto kulkee pariskunnan mukana romanttisena jäämistönä, kertoo ohjaaja Otto Kanerva näytelmän erikoisesta nimestä.

Miltei näytelmän nimen perusteella mukaan saatiin myös näyttelijä Ria Kataja, joka on tuttu kasvo elokuvista ja tv-sarjoista. Kataja esittää näytelmässä kolmea roolia.

- On ihana tehdä eri ikäisiä henkilöitä. Varmasti pitkin esityksiä sävyjä ja vivahteita näihin henkilöihin tulee lisää. Otto on saanut mukaan positiivisia ihmisiä; meillä on tiivis porukka, jolla on edessään iso urakka, luonnehtii Ria Kataja tiiviissä harjoitteluvaiheessa.

Talvella ranteet auki - kesällä keveästi?

Suomalainen kesäteatteri on yleensä turvallista, kevyttä, helppoa ja eritoten perinteistä teatteria.

- Suomalainen kesäteatteriperinne on koko maailmassa aivan omaa luokkaansa. Teatteria on monenlaista. Jos näytelmässä on vahva tarina, hyvällä näyttelijäntyöllä saadaan tehtyä hyvät perusviritykset niin traagisuuteen kuin koomisuuteenkin. Tässä esityksessä meillä on molemmat ulottuvuudet, sanoo ohjaaja Otto Kanerva.

Hämeenlinnan Kesäteatterin Kirkan Lahje saa ensi-iltansa 14. heinäkuuta.