USA:n pienin kaupunki myytiin huutokaupalla

Yhdysvaltain pienin kaupunki on myyty huutokaupassa noin 900 000 dollarilla eli 670 000 eurolla. Wyomingin osavaltiossa sijaitsevassa Bufordissa on koulu, kauppa ja bensiiniasema, mutta asukkaita siellä on vain yksi.

Ulkomaat

Buford meni kaupaksi internethuutokaupassa 11 minuutissa. Tarjouksia tuli kaikkiaan 25. Ostaja on vietnamilainen mies, jonka henkilöllisyyttä ei ole kerrottu julkisuuteen. Edustajansa mukaan oma maapala on hänen "amerikkalainen unelmansa".

Bufordin ainoassa asuintalossa elää kaupungin edellinen omistaja Don Sammons. Hän muutti Bufordiin vuonna 1980 vaimonsa ja poikansa kanssa, mutta vaimo on kuollut ja poika muuttanut Coloradoon. Sinne Sammonskin nyt aikoo suunnata.

Buford perustettiin 1860-luvulla armeijan sillanpääasemaksi, kun Yhdysvalloissa rakennettiin rautatietä rannikolta rannikolle. Nimensä kaupunki sai sisällissodan aikaiselta kenraalilta John Bufordilta.

Enimmillään kaupungissa asui 2 000 ihmistä, mutta radan vaihdettua paikkaa kaupunki alkoi kuihtua, kunnes jäljellä oli vain Sammons.

Huutokaupassa pettyneillä on pian uusi tilaisuus: myös toinen lännenkaupunki on myytävänä. Montanan osavaltiossa lähellä Yellowstonen kansallispuistoa sijaitsevan kahdeksan asukkaan Prayn lähtöhinta on noin miljoona euroa.

Lähteet: AP, AFP, Reuters