Kouvolan pallonlyöjiltä tiedossa Ässätornin korkuisia pomppuja

Kouvolan Pallonlyöjät on Superpesiksen sarjataulukossa neljäntenä. Tänään torstaina joukkueella on vastassaan Kiteen Pallo. Koppari Juho Hacklinin lyömät pomput ovat KPL:n uusi ase.

Kouvolan Pallonlyöjät
Raine Martikainen

KPL:n piste-ero sarjan kärjessä olevaan Sotkamon Jymyyn on 15 pistettä. Mikko Hylkilä sanoo, että runkosarjan osalta KPL keskittyy taistelemaan kolmannesta sijasta.

- Piste-ero on suhteellisen iso. Kyllä se kertoo siitä, että Sotkamo on ollut erittäin vahva alkukauden ja KPL ei ole löytänyt pelillistä tasaisuutta alkukautena. Pelissä on vielä paljon parannettavaa.

Hylkilä pitää runkosarjan kärkijoukkueita jo selvinä.

- Runkosarjan osalta Sotkamo ja Vimpeli ovat menneet menojaan.

Nuoret pelaajat ovat kunnostautuneet

Kauden merkittävimpänä onnistumisena valmentaja Mikko Hylkilä pitää KPL:n nuorten pelaajien panosta. Hän sanoo, että nuoret ovat osoittaneet pystyvänsä pelaamaan Superpesiksen tasolla.

- Mäentaustan Tommi on päässyt Lammilan loukkaantumisen myötä ulkokentälle ja ollut tosi hyvä. Hän on selvästi prosentuaalisesti paras meidän kentälle menijöistä, Hylkilä sanoo.

Koppari Juho Hacklin on myös kovassa iskussa. Hylkilä ja Hacklin olivat yhteistuumin miettineet miten Hacklinin lyöntivalikoimaa voitaisiin laajentaa. Salaiseksi aseeksi valikoitui pomppulyönti. Nykyään Hacklinilta kuulemma irtoaa Kouvolan Ässätornin korkuisia pomppuja.

- Ollaan treenattu talvipomppua ja Juho lyö onnistuessaan valtavan korkeita pomppuja. Vielä siihen tasaisuutta, niin meillä on siinä todella kova ase, Hylkilä kertoo.

Kiteellä kovia lyöjiä

Tänään torstaina KPL pelaa Kiteen Palloa vastaan, joka on sarjan häntäpäässä. Mikko Hylkilä sanoo, että ottelussa on silti oltava tarkkana.

- Kiteellä on ollut vaikea kausi, mutta sisäpelissä heillä on erittäin hyvä keula. Siellä on Kokkonen, Rahunen, Laakso ja lyöjäjokeri Laukkanen. He lyövät palloa kovaa ja kumuralyöntejä. KPL:n pitää olla ottelussa huolellinen.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Pyry Ojala