1. yle.fi
  2. Uutiset

Sääprofeetta Ahti Rantanen ennustaa hyvää loppukesää

Orimattilalainen sääprofeetta Ahti Rantanen lupaa kesän säistä löytyvän jokaiselle jotakin. - Ei ole mitenkään huono kesä, vaan voi sanoa että on loisto kesä. Kesä suosii kaikkia, sekä viljelijöitä ja lomailijoita, Rantanen ennustaa.

Ahdin ennusteet
Ahti Rantanen kotipihallaan.
Ahti Rantanen kesätunnelmissa.YLE / Asko Hauta-aho

Heinäkuun alku on aika mukavaa poutaa. Kuitenkin sitten tulee Rantasen ennusteessa sateita.

- Viikolla 27 sataa jonkun verran ainakin torstaina tai perjantaina, silloin tulee vettä kyllä, mutta muuten se viikko on poutaa. Päivän sataa ja kiusaa vähän aikaa sen jälkeen, ei niin suuria sateita, mutta vettä tulee kuitenkin.

Puolenkuun tienoilla viikolla 28 ei ole Rantasen mukaan sateen häivääkään.

- Se on hyvä viikko. Ja kun mennään seuraavaan naistenviikkoon, säätyyppi kylmenee heti alkuviikosta ja tulee pohjoisen virtauksia. Vaikka se on kesää, ei kesäiltoina viitsi paitahihasillaan istuskella pihakeinussa. Sää vilpostuu niin paljon.

- Loppuviikko on kovaa tuulta, ja se voi kehittyä myrskyksikin unikeon päivän paikkeilla.

Elokuussa voi myrskytä

Elokuun alussa epävakainen sää jatkuu.

- Puolessa välissä viikkoa sataa. Elokuun toisella viikolla 32 on lämmintä, se on poutaviikko. Ei tiedä onko huippulämmintä mutta voi mennä hellelukemiin, lämmintä on joka tapauksessa, Ahti Rantanen povaa.

- Viikolla 33 on kuurosateita aika paljon alkuviikosta ja 20. elokuuta on Jupiter kuun läheisyydessä. Silloin sataa perin varmasti. Elokuun viimeinen viikko on myrskyviikko, ja tuulet ovat kovia. Sitten loppukuukausi on kuitenkin ihan poutaa.

Ahti Rantasen syysennusteeseen palataan elokuun loppupuolella.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi