1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaalit 2011

Koskinen kiistää Anttilan väitteen viljelijöiden tulojen romahduksesta

Maa- ja metsätalousministeriksi nimetty kokoomuksen Jari Koskinen kiistää väistyvän keskustalaisen maa- ja metsätalousministerin Sirkka-Liisa Anttilan väitteet maanviljelijöiden tulojen romahtamisesta. Hallitusohjelmassa on päätetty leikata maa- ja metsätalouden menoja 110 miljoonalla eurolla.

Vaalit 2011
Jari Koskinen
Sari Törmikoski / Yle

Forssalainen Sirkka-Liisa Anttila sanoi Suomen tietotoimiston mukaan, että menojen supistukset merkitsevät 15 prosentin leikkausta viljelijöiden tuloihin. Hauholla Hämeenlinnassa asuva Jari Koskinen, maanviljelijä itsekin, on eri mieltä.

- Ei se ainakaan se 15 prosenttia tule näistä budjettileikkauksista. Minä en tiedä, millä tavalla Sirkka-Liisa Anttila on näitä lukuja laskenut. Katsotaan mihin aikanaan päädytään ja mikä on tilanne.

Lähtökohta ei kuitenkaan ole helppo.

- Ei ole. Kyllä sen tietää, että oli mikä tahansa ministerin salkku tässä hallituksessa, niin helppoja aikoja ei edessä ole. Mutta jotain ratkaisuja pitää tehdä, koska en usko, että suomalaisetkaan haluavat, että me ajautuisimme samanlaiseen tilanteeseen kuin esimerkiksi Kreikka tai Portugali, varoittaa Koskinen.

- Parempi, että itse teemme omia päätöksiämme emmekä odota sitä, että kansainvälinen valuuttarahasto tulee sanelemaan, mitä tulee tehdä.

Sirkka-Liisa Anttila ehdotti omassa kannanotossaan maa- ja metsätalouden leikkauksiin liittyen, että suomalaisten viljelijöiden kannattaisi hakea elinkeinolleen turvapaikkaa Norjasta. Norja nimittäin päätti nostaa elinkeinon tuloja.

Jari Koskinen muistuttaa, että Norja on hyvä maa, mutta Suomeen sitä ja sen tilannetta ei kannata verrata maan öljyvarojen takia.

- Ehkä se Norja on kaikkein huonoin vertauskohta Euroopassa.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi