1. yle.fi
  2. Uutiset

Hyväksi speedway-kuskiksi harjoittelu alkaa jo nuorena

Seinäjoen Routakalliolla ajetaan tulevana viikonloppuna speedwayn alle 19-vuotiaiden nuorten EM-osakilpailu. Kovatasoiseen kilpailuun saapuu 18 nuorta kuskia Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta.

speedway
Mika Loppi huoltaa speedway-pyöräänsä.

Yksi viikonlopun kisaan osallistuvista on Seinäjoen Moottorikerhon 17-vuotias Mika Loppi. Nuori kaveri oli viime vuonna 12. speedwayn SM-sarjassa. Alle 21-vuotiaiden SM-sarjassa puolestaan irtosi pronssia. Lisäksi Mika ajaa EM- ja MM-joukkuekilpailuissa.

Mika käy harjoittelemassa lajia kahdesta kolmeen kertaa viikossa 40 kilometrin päässä kotoa. Seinäjoen Routakalliolla on nuorukaisen mielestä erinomaiset harjoittelumahdollisuudet. Laji vaatii lahjakkaalta nuorelta kaverilta ajan lisäksi myös pitkäjänteisyyttä. Tie huipulle on pitkä ja hiekkainen.

- Kymmenisen vuotta, niin silloin ollaan MM-tasolla ja ajan GP:tä, sanoo Mika Loppi.

Mikan valmistautuminen viikonlopun speedway -kilpailuun alkaa pyörän huoltamisella.

- Kaikki kaasarit ja kytkin pitää purkaa pois ja pestä. Kyllä se kiinnostusta vaatii, kun huoltamiseen kuluu 3-4 tuntia aina ajon jälkeen, summaa Mika.

Lajissa nuorta miestä kiehtoo totta kai vauhti. Vaikka speedway-kuskeilla on hyvät varusteet, silti onnettomuuksilta ei Mikakaan ole välttynyt.

- Molemmat ranteet on murtunu, toteaa Mika.

Tulevana viikonloppuna Mika Loppi lähtee tavoittelemaan U19 EM-osakilpailusta hyvää sijoitusta. Ainoastaan kisan todella kova taso voi nostaa tien pystyy.

- Totta kai voittoa aina lähdetään hakemaan, kun on kotirata kyseessä. Lujaa pitää ajaa, koska on niin kovatasoiset kuskit vastassa, pohtii Mika Loppi.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi