Linnanmäen kohuväitteet selvitetään

Väitteet huvipuisto Linnanmäen työntekijöiden huonosta kohtelusta selvitetään. Huvipuiston hallituksen puheenjohtaja Pentti Kivinen ei ole nähnyt Ylen A-studion keskiviikkoista kohua herättänyttä ohjelmaa, mutta hänen mukaansa on selvää, että yhtiön hallitus joutuu selvittämään asiaa syntyneen kohun vuoksi.

Kotimaa
Linnanmäen laitteita.
Linnanmäen työoloja käsittelevästä A-studion jutusta syntyi kohu.

- Kyllä varmasti nyt kun tämmöistä kohua on syntynyt, nämä asiat tullaan käymään läpi, sanoo Lasten Päivän Säätiön hallituksen puheenjohtaja Pentti Kivinen.

Huvipuisto Linnanmäen omistaa Lasten Päivän Säätiö, joka kerää varoja lastensuojelutyöhön.

Kivinen korostaa, että Linnanmäki haluaa olla reilu ja lainmukainen työnantaja.

Parhaillaan ulkomailla työmatkalla ollut Kivinen ei ollut nähnyt kyseistä ohjelmaa, eikä siten osannut kommentoida asiaa yksityiskohtaisesti.

- En nyt pysty kommentoimaan yksityiskohtia, mutta jos on tapahtunut jotain laitonta tai hyvän tavan vastaista se ei ole Linnanmäen toimintatapa.

- Linnanmäki haluaa olla hyvä kansalainen ja hyvä työnantaja ja toimia lain, järjestysten sekä työehtosopimusten mukaan. Siitä ei voi olla kahta kysymystä.

Kivinen kertoo, että hän ei halua jatkaa asiassa Räikkösen ja Gilin salamyhkäistä tiedotuslinjaa.

- Olemme yhteisö, joka haluaa olla avoimesti tiedotusvälineiden käytettävissä.

YLE:n A-studio esitti eilen ohjelman, jossa kritisoitiin Linnanmäen kausityöntekijöiden työoloja. Paljon kohua herättäneessä ohjelmassa kerrottiin epäkohdista, jotka koskivat muun muassa palkkausta, taukoja, vaitiolosopimuksia sekä tiukkoja käytössääntöjä.

Ihmetystä herätti myös Linnanmäen huvipuiston omistavan Lasten Päivän Säätiön toimitusjohtajan Risto Räikkösen sekä säätiön kaupallisen johtajan Carita Gilin käytös.

Ohjelman ensimmäisellä haastattelukerralla Räikkönen oli keskeyttänyt haastattelun toimittajan esittäessä säätiölle epämieluisia kysymyksiä. Toisella nauhoituskerralla haastattelua tuli valvomaan myös säätiön kaupallinen johtaja Carita Gil. Toinenkin haastattelukerta loppui lyhyeen toimittajan esittäessä kiperiä kysymyksiä.

Lasten Päivän Säätiön perustajajärjestöihin kuuluvat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry, Pelastakaa Lapset ry, Ensi- ja Turvakotien liitto ry, Lastensuojelun Keskusliitto, Parasta Lapselle ry sekä Barnavårdsföreningen i Finland.

Vuonna 1956 perustettu säätiö jakaa vuosittain osan Linnanmäen tuotosta perustajajärjestöilleen.

Lähteet: YLE Uutiset / Jenni Mehtonen