Hallitus sai luottamuksen - vasemmiston kaksikko äänesti taas vastaan

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen hallitusohjelmaa koskeneissa luottamusäänestyksissä. Hallituspuolue vasemmistoliiton edustajat Jyrki Yrttiaho ja Markus Mustajärvi äänestivät luottamusta vastaan.

talous
Uusi hallitus 2011.
Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen ensimmäisessä luottamusäänestyksessä.

Hallituksen luottamuksesta äänestettiin poikkeuksellisesti kolmessa eri äänestyksessä. Äänestystapaa käytetään, kun äänestetään hallitusohjelmasta.

Ensimmäisessä, Markus Mustajärven vastaesitykseen pohjautuvassa äänestyksessä luottamuksen puolesta äänesti 110 ja sitä vastaan 39 edustajaa. Tyhjää äänesti 32 ja poissa oli 18 kansanedustajaa.

Kansanedustaja Eila Tiainen (vas.) ilmoitti äänestyksen jälkeen äänestäneensä vahingossa "ei". Tämä merkittiin pöytäkirjaan.

-Halusin äänestää "jaa", sormeni lipsui, Tiainen sanoi.

Toisessa, Kimmo Tiilikaisen (kesk.) vastaesitykseen pohjautuvassa äänestyksessä luottamuksen puolesta äänesti 111 ja sitä vastaan 68 edustajaa. Tyhjää äänestivät Mustajärvi ja Yrttiaho ja poissa oli 18 kansanedustajaa.

Kolmannessa, Pirkko Ruohonen-Lernerin (ps.) vastaesitykseen pohjautuvassa äänestyksessä luottamuksen puolesta äänesti 111 ja sitä vastaan 37 edustajaa. Tyhjää äänesti 33 ja poissa oli 18 edustajaa. Mustajärvi ja Yrttiaho äänestivät tyhjää myös tässä kolmannessa äänestyksessä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä erotti torstaina iltapäivällä Mustajärven ja Yrttiahon ryhmästään äänin 11 - 3.

Lähteet: YLE Uutiset