Kotiruoka on kasvava bisnes Lieksassa

Kuluttajien kiinnostus puhtaaseen ruokaan nostaa käsintehdyn valmisruoan kysyntää. Alalla toimii joukko kasvavia yrityksiä, jotka pyrkivät markkinoimaan tuotteitaan eineksiä puhtaampana vaihtoehtona.

valmisruoat

Yksi alan suurimmista toimijoista on lieksalainen Perhekokki, joka valmistaa vuodessa 700 000 kiloa käsintehtyä valmisruokaa. Vuonna 2002 perustettu yritys on kasvanut kaikessa hiljaisuudessa ja työllistää tätä nykyä 26 ihmistä.

- Markkinamme ovat vähittäiskaupat valtakunnallisesti ja sitä mukaa kun kaupat lisääntyvät, liiketoiminta kasvaa, toimitusjohtaja Annukka Tiainen.

Tiaisen mukaan yrityksen tuotteita on alkanut mennä vähitellen kaupaksi myös kunnille, jotka tarjoavat valmisruokaa vanhainkodeissa ja kouluissa.

Nykykuluttaja kaihtaa lisäaineita

Perhekokin markkina-ajatuksena on tarjota eineksille puhtaampi vaihtoehto. Toimitusjohtaja Annukka Tiaisen mukaan "käsintehdystä kotiruoasta" voidaan puhua, kun valmisruoassa ei ole lisäaineita eikä sitä ole valmistettu teollisesti.

Tiainen sanoo, että kodinomaisten valmisruokien kaupassa on ollut viime aikoina huimaa kasvua.

- Se perustuu siihen, että kuluttajat haluavat tänä päivänä puhdasta ja lisäaineetonta ruokaa, Tiainen uskoo.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Veli-Pekka Hämäläinen