Huippukapellimestarien soittotaito kiinnostaa

Suomalaisten huippukapellimestarien konsertti on myynyt Ruoveden kirkon täyteen jo hyvissä ajoin ennen viikonloppuna vietettävää Musiikkia! Ruovesi -kamarimusiikkijuhlaa. Tänä vuonna kuudetta kertaa järjestettävän festivaalin loppukonsertissa kuullaan suomalaisia huippukapellimestareita eri instrumenttien soittajina.

kulttuuri

Tapahtuman taiteellinen johtaja Okko Kamu kertoo, että festivaalin loppukonserttiin on saatu houkuteltua lähes kaikki suomalaiset kapellimestarit Leif Segerstamista Sakari Oramoon ja Pietari Inkisestä Sakari Kukkoon.

- Ja kaikki siltä väliltä, kapellimestari-viulisti Kamu naurahtaa.

Kamun mukaan oikkeuksellisen konsertin tekee mahdolliseksi se, että Suomessa on kapellimestareita, jotka todella osaavat soittaa omaa instrumenttiaan. Kamu sanoo, ettei kukaan mukaan kutsutuista kapellimestareista kieltäytynyt kutsusta. Monet ovat myös hankkineet uusia instrumentteja ja harjoitelleet paljon tulevaa konserttia varten.

Kapellimestarit soittavat Ruoveden konsertissa muun muassa Mozartia ja Mendelssohnia. Okko Kamu ei usko, että toista samanlaista konserttia aivan heti järjestetään.

Lähteet: Radion kulttuuriuutiset / Marija Skara