Directa hävisi ensimmäiset riitajuttunsa

Yrityksille nettipalveluja myyvä Directa on hävinnyt seitsemän ensimmäistä laskuriitoihin liittyvää oikeudenkäyntiään Helsingin käräjäoikeudessa. Yhtiö on heinäkuun alkuun mennessä jättänyt kaikkiaan 1 210 kannetta maksamattomista laskuista.

talous

Käräjäoikeus hylkäsi seitsemässä ensimmäisessä tapauksessa Directan kanteet ja määräsi yhtiön korvaamaan vastaajien oikeudenkäyntikulut. Korvaussummat nousevat kymmeniin tuhansiin euroihin.

Helsingin käräjäoikeuden päätökset eivät kuitenkaan ole lainvoimaisia, koska Directa on ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioihin ja aikoo valittaa hovioikeuteen. Valituskirjelmät pitää jättää 25. heinäkuuta mennessä.

Directa-johtajien oikeudenkäynnit myös kesken

Laskutuskiistojen lisäksi Directalla on vireillä myös muita oikeusjuttuja. Viittä yhtiön nykyistä tai entistä johtajaa syytetään törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta. Syyttäjän mukaan noin 1 400 yritykselle on syntynyt harhaanjohtavan puhelinmyynnin takia yhteensä miljoonien eurojen vahingot. Rikoksesta epäillyt ovat kiistäneet syytteet.

Directa on hakemisto- ja yhteystietopalveluihin keskittyvä suomalainen yhtiö, jonka tuotteita ovat muun muassa numeropalvelu, yrityshakemisto verkossa ja mobiilipalvelut.

Lähteet: YLE Uutiset