Pilvilinna menossa kaupaksi

Kouvolan Pilvilinna-kerrostalo on menossa jälleen kaupaksi. Kaupunki otti torstaihin asti vastaan tarjouksia 12 kaupattavana olleesta kiinteistöstä. Kaupungin kiinteistöt herättivät paljon kiinnostusta.

Korian SA
Kerrostalo
Kouvolan Pilvilinnan myyminen on vienyt vuosia.YLE / Antti Kolppo

Tarjouksia tehtiin yhteensä 20, kahdeksasta eri kohteesta. Pilvilinnasta tehtiin toimitilajohtaja Timo Oksasen mukaan viime kertaisen kaltainen tarjous. Viime vuonna kerrostaloa oltiin myymässä noin miljoonalla eurolla, mutta kauppa kariutui ostajan rahoituksen puutteeseen.

Kelvollisia tarjouksia tehtiin myös Korian Takamäen koulusta, Elimäen varikosta ja vapaa-ajanviettopaikka Hiiskulasta. Oksasen mukaan on todennäköistä, että kyseiset kolme kohdetta sekä Pilvilinna tullaan myymään.

Keltakankaan koulun asuntolasta, sairaalan kerros- ja rivitaloista sekä entisestä Anjalan kunnantalosta tehtiin myös tarjoukset, mutta ne jäivät Oksasen mukaan turhan pieniksi.

Tilaliikelaitos jatkaa tarjousten läpikäyntiä ja miettii niiden kiinteistöjen kohtaloa, joista ei tehty tarjouksia. Tarjouksia ei tehty Ummeljoen terveystalosta, Korian Pioneerikoulusta, Kuusankosken paloasemasta eikä Voikkaan seuratalosta.

Lähteet: YLE Kymenlaakso