Mobiilivirsikirjasta tuli hittisovellus

Lumijoen 70 000 vanhoillislestadiolaista keräävät suviseurat näkyvät myös mobiilimaailmassa. Seuroille kerääntyneen kansan käsissä eivät kulu ainoastaan perinteiset laulukirjat, vaan laulun sanoja luetaan nyt myös kännyköiden näytöiltä.

laulukirjat
SRK:n Siionin Laulut ja Virsikirja löytyi heinäkuun alussa sijalta 20 parhaiden tuottoa keränneiden iPhone-sovellusten listalta.
SRK:n Siionin Laulut ja Virsikirja löytyi heinäkuun alussa sijalta 20 parhaiden tuottoa keränneiden iPhone-sovellusten listalta.YLE

Yksi viikon suosituimmista iPhoneen hankittavista sovelluksista on ollut mobiililaulukirja Siionin Laulut ja Virsikirja.

Mobiilisovellus sai alkunsa jo pari vuotta sitten, kun laulukirja ohjelmoitiin Nokian kännyköille. Alun perin ideana oli saada laulukirja helposti kuljetettavaan muotoon, kun laulukirjoja näkyi tapahtumissa aiempaa vähemmän. Myös laulaminen seuroilla on vähentynyt, kertoo SRK:n lähetyssihteeri Marko Niskanen.

Mobiiliohjelmiston menestys innoitti laventamaan ohjelmistoa myös muille alustoille.

- Noin vuosi sitten päätimme kääntää ohjelman myös Apple- ja Android-laitteisiin, Niskanen kertoo.

Siionin laulut ja virsikirja myyvät hyvin. AppStoren listalla ohjelmisto on noussut tuottoisimpien ohjelmistojen joukkoon. Mobiilivirsikirjaa kaupataan myös Suviseuroilla erityisessä latauspisteessä.

13 euroa maksavasta laulukirjasta kertyy SRK:lle myös tuottoa.

- Tuotto käytetään normaalisti leireihin ja lähetystyöhön, Niskanen toteaa.

Siionin laulut on Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen julkaisema 329 hengellisen laulun kokoelma, jota käyttävät vanhoillislestadiolaiset.

Suviseurat järjestetään Lumijoella tänä viikonloppuna.

Lähteet: YLE Oulu