Europelit vaativat Keskuskentältä lisää kimmoisuutta

Keskuskentällä on käynyt tämän viikon kova kuhina. Kahden viikon päästä pelattava europeli romanialaista Gaz Metania vastaan vaatii stadionilta muun muassa huomattavia turvallisuus- ja tilauudistuksia.

liikuntatilat
Keskuskentän pintaan lisätään kumirouhetta kimmoisuuden lisäämiseksi.
Keskuskentän pintaan lisätään kumirouhetta kimmoisuuden lisäämiseksi.YLE / Anu Pöntinen

Kaupungin kunnossapidon miehet arvioivat kentän pintaa silmämääräisesti ja jalalla kokeillen. Pinnan harjaaminen, ja vielä hieman kumirouhetta. Sitten pinta on valmis UEFAn otteludelegaatiota varten.

Rouhetta lisäämällä kenttään saadaan lisää kimmoisuutta. Rouhetta on normaalistikin sekä tekonurmen alla että päällä, mutta nyt sitä levitetään kentälle joitain tonneja lisää.

Turvakoppi suojaa lentäviltä esineiltä

Kansainvälistä ottelua varteen on hankittu myös uudet maalit, sillä euroverkoissa ei saa olla takarautoja. Lisäksi maalien tulee olla kiinteät, joita varten maahan täytyi valaa kaksi holkkia, joihin etutolpat kiinnitetään.

Neljättä tuomaria varten kentän laidalle täytyy hankkia lisäksi erillinen turvakoppi. Se sentään saadaan lainaan jäähallilta.

- Eihän se kovin todennäköistä ole, että täällä mitään tuomarin päälle lentäisi, mutta säännöt täytyy olla samat kaikkialla. Turkissa esimerkiksi kolikkoja lentää kentälle pilvin pimein, Kuopion Palloseura Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kertoo.

Doping-testauksillekin oma tila

Isoimmat muutokset Kuopiossa tehdään katsomoissa. Seisomapaikat on poistettu käytöstä ja tilalle stadionin pohjoispäätyyn on tuotu neljä riviä uudenuutukaisia kuppi-istumia.

Tilamuutoksia on joututtu tekemään myös sisällä. Aulis-kabinetti valjastetaan lehdistön tarpeisiin, ja yksi huone on täytynyt varata myös doping-testejä varten.

- Sijainti on kuitenkin salainen. Sinne ohjattavat pelaajat eivät saa olla tunnistettavissa, Heiskanen lisää.

Myös osaa normaaleista Veikkausliigan pelien toiminnoista on jouduttu muuttamaan. Alkoholia ei saa myydä kuin erityisehdoin, ja turvatoimia kiristetään muun muassa mahdollisia häirikköjä silmälläpitäen.

Varsinainen tenkkapoo KuPS:lle voi tulla eteen, jos se pääsee jatkopeleihin.

- Sitten ei enää meidän katsomokapasiteetti riitä. Jos poikkeuslupaa ei heltiäisi, peli pitäisi siirtää Helsinkiin isommille areenoille. Mutta jos näin hyvin sattuisi käymään, se olisi tietenkin positiivinen ongelma, Heiskanen hymyilee.

Lähteet: YLE Savo / Anu Pöntinen