Hyppää sisältöön

Vuores sai siltansa

Tampereen Vuoreksen ja Lahdesjärven kaupunginosat yhdistävä Särkijärven silta vihittiin torstaina käyttöön. 7,5 miljoonaa euroa maksanut, 310 metriä pitkä silta on Tampereen pisin. Samalla juhlittiin Vuoreksen avaustapahtumaa. Uuden Vuoreksen asuinalueen rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa, ja ensimmäiset asukkaat asuvat jo alueella.

Särkijärven silta vie kohti Vuoresta. Kuva: YLE / Petri Aaltonen

Tampereen Särkijärven silta oli torstaina päivällä autio viimeisen kerran. Silta vihittiin käyttöön iltapäivällä alkaneessa Vuoreksen avaus -tapahtumassa. Samalla Ihmisille tarjoutui mahdollisuus tutustua alueeseen.

- Vuoreksen alueelle järjestetään kiertoajeluita tästä sillalta. Siinä näkee rakentamisen edistymistä ja voi käydä yhteen talokohteeseen jo tutustumassakin, sanoo Vuores-hankkeen tiedottaja Reetta Hynynen.

Matka Tampereen keskustasta Vuoreskeskukseen lyhenee uuden sillan myötä seitsemisen kilometriä.

Katuratikkakin mahtuu

Sillan suunnittelussa on otettu huomioon myös mahdolliset tulevat joukkoliikenteen ratkaisut, sanoo Vuoreksen projektijohtaja Pertti Tamminen.

- Siltahan on suunniteltu siten, että sitä voidaan leventää toisella ajoradalla, joka voi olla esimerkiksi tulevaa katuraitiotietä varten. Eli perustukset ovat jo tuolla olemassa.

Vuoreksen pääkatu on neljä kilometriä pitkä Vuoreksen puistokatu, jonka rinnalla kulkee kevyen liikenteen väylä. Myös kadulla on varaus raitiotielle.

- Vuoreksen maankäyttö perustuu siihen ajatukseen, että meillä on yksi pääväylä, joka on tehokas joukkoliikenteen väylä, Pertti Tamminen sanoo.

- Siten voidaan taata se, että tarjoamme mahdollisuuden myös niille asukkaille, jotka eivät omista autoa, tulla Vuorekseen ja asua Vuoreksessa.

Asukkaita virtaa alueelle

Vuoreksen rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa. Ensimmäiset asukkaat asuvat jo Vuoreksen Mäyränmäessä.

- Noin 30 omakotitaloa on valmiina ja valmistumassa. Asuntomessualueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, vuoden kuluttua asuntomessujen aikaan siellä asuu jo satoja ihmisiä. Ensimmäinen kerrostalo valmistuu jo tämän vuoden syyskuussa.

Vuonna 2020 alueella odotetaan asuvan jo yli 10 000 tamperelaista.

.
.