Hyppää sisältöön

Riihimäkirock odottaa Scooterin showta hiostavassa helteessä

Riihimäkirock käynnistyi neljännen kerran perjantaina Tehtaankadun messupuistossa. Ensimmäisenä lavalle ponnisti paikallinen yhtye Sean & Merenau. Ukkosta enteilevän, hiostavan illan pääesiintyjä on saksalainen danceveteraani Scooter.

Michael Monroe-fanit olivat perjantaina ensimmäiset Riihimäkirockin vieraat. Lavan edustan paikat piti saada, sitten saattoi keskittyä meikkien korjailuun. Kuva: YLE / Miki Wallenius

Riihimäen Tehtaankadun messupuistoon valui perjantaina illansuussa väkeä pikkuhiljaa. Ensimmäiset paikat leveäksi paisuneen esiintymislavan edessä menivät heti kun riihimäkeläinen bändi Sean & Merenau aloitti esiintymisensä klo 16 jälkeen.

Voimakkaasti Michael Monroeta fanittamaan tulleet teinitytöt keskittyivät kuitenkin vielä meikkien ehosteluun, kun heille tuntemattoman yhtyeen heleän ilmavaan sointiin.

Riihimäkirock järjestetään nyt suurempana kuin koskaan. Messupuiston juhlat ovat venähtäneet kolmipäiväiksi, jonka takia järjestelyissä on ollut tavallista enemmän työtä.

Syypää on amerikkalainen bändi Toto, jonka sunnuntainen konsertti järjestetään samassa paikassa, miltein samoilla laitteilla.

-Sähköä ja valolaitteistoa on Totoa varten paikalle rahdattu moninkertainen määrä kuin normaalisti olisi, kertoo Riihimäkirockin vastaava tuottaja Arde Jokinen Kymen Sävel ja Sirkus Oy:stä.

Myyntikojujen määrä on alueella lisätty huomattavasti. Samoin anniskelualue on suurempi kuin koskaan. Oluenjuojakin pystyy nyt seuraamaan lavan tapahtumia. Messupuistojen rajojakin on venytetty, jotta alueelle mahtuisi tarvittaessa noin tuhat ihmistä enemmän kuin aiemmin.

Riihimäkirockiin odotetaan viime vuotiseen tapaan kahtena päivänä noin 12 000 maksanutta katsojaa. Toton pitäisi vetää sunnuntaina omaan konserttiinsa ainakin 6000 katsojaa.

Festivaalialueella on ensimmäistä kertaa myös voimassa uuden tupakkalain mukaiset rajoitukset. Yleensä tupaikointi on kiellettyä alueilla, jotka on tarkoitettu ohjelman seuraamiseen.

-Käytännössä kieltoalue on pääsääntöisesti lavan edusta, Jokinen täsmentää.

Perjantaina esiintymässä ovat Cheek, Maija Vilkkumaa, Stam1na, Michael Monroe ja Scooter.

Lauantaina rokkijuhlat alkavat jo ennen klo 15:a, jolloin lavalle nousee Raaka-aine. Muita tähtiä ovat Fork, Happoradio,Kalmydia, Kotiteollisuus, PMMP ja saksalainen Guano Apes.