1. yle.fi
  2. Uutiset

Albert ja Charlene saivat siunauksensa Monacossa

Monacon ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene saivat siunauksensa katolisessa seremoniassa lauantaina. Pari poistui paikalta samalla, kun ihmiset heittivät heidän päälleen kukkia. Albertin ja Charlenen hääautona oli ympäristöystävällinen avoauto. Ruhtinatar Charlene herkistyi kyyneliin morsiuskimpun laskemisseremoniassa suojeluspyhimyksen kirkossa.

viihde
Monacon ruhtinas Albert ja eteläafrikkalainen Charlene Wittstock saavat kirkollisen siunauksen katolilaisessa seremoniassa.
Monacon ruhtinas Albert ja eteläafrikkalainen Charlene Wittstock saavat kirkollisen siunauksen katolilaisessa seremoniassa.WHB

Ruhtinatar Charlene vaikutti pidättyväiseltä itse siunauksen ajan. Ruhtinas Albert jopa iski silmää ujosti hymyilevälle morsiamelleen.

Ihmiset hurrasivat ja taputtivat, kun Charlene saapui punaista mattoa pitkin isänsä Mike Wittstockin saattelemana. Charlene pukeutui Giorgio Armanin suunnittelemaan eleganttiin pukuun, jossa oli pitkä laahus.

Seremoniaa ja hääjuhlaa saapui todistamaan tuhansia vieraita. Albert ja Charlene vihittiin avioliittoon jo perjantai-iltana siviilimenoin.

Lauantain kirkollisen siunausseremonian vieraisiin lukeutui niin Euroopan kuningashuoneiden jäseniä, valtiojohtoa kuin julkkiksiakin.

Vieraslistalla olivat muun muassa entinen James Bond -näyttelijä Roger Moore, muotisuunnittelija Karl Lagerfeld ja huippumalli Naomi Campbell. Kutsuttujen listalla oli myös morsiamen hääpuvun suunnitellut muoti-ikoni Giorgio Armani.

Häitä seurasi muun muassa juhlaillallinen.

Wittstockin olympiaurheilijan taustan takia kutsuttujen joukossa oli uimareita, juoksijoita, kilpa-autoilijoita ja tennisammattilaisia.

Häihin liittyvät juhlallisuudet alkoivat jo torstaina, kun hääpari juhli monacolaisten kanssa paikallisella stadionilla amerikkalaisyhtye Eaglesin tahtiin.

Perjantain vihkiseremonian jälkeen kaikki Monacon ruhtinaskunnan kansalaiset kutsuttiin nostamaan juhlamaljat aukiolle. Ohjelmassa oli myös Jean-Michel Jarren konsertti ja laservaloshow.

YLE TV1 televisioi häät suorana lähetyksenä lauantaina.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi