Rautatiehanke kuumensi taas tunteita - lähes 200 poliisia loukkaantui

Yli 180 poliisia loukkaantui sunnuntaina Torinon lähellä Val di Susassa, Pohjois-Italiassa sattuneessa yhteenotossa mielenosoittajien kanssa. Protestissa vastustetaan Torinon ja Lyonin välille kaavailtujen luotijunaraiteiden rakentamista laakson läpi.

Ulkomaat
Luotijunarataa vastustavat mielenosoittajat ja poliisi ottavat yhteen.
Luotijunarataa vastustavat mielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen Val di Susassa Pohjois-Italiassa 3. heinäkuuta.Di Marco / EPA

Uutistoimisto Reutersin mukaan yhteenotoissa loukkaantui vähintään 188 poliisia. Myös useiden mielenosoittajien ja työntekijöiden kerrotaan loukkaantuneen.

Paikalle oli kerääntynyt sunnuntaina arviolta 6 000 mielensoittajaa. Alun perin rauhallinen protestimarssi kärjistyi väkivaltaiseksi, kun osa mellakoitsijoista ryhtyi heittelemään kivillä ja palopommeilla, mihin poliisi vastasi kyynelkaasulla. Ainakin viisi mielenosoittajaa pidätettiin.

Italian presidentti Giorgio Napolitano on tuominnut sunnuntaiset väkivaltaisuudet poliiseja vastaan.

Raidetyömaan aloittaminen uudelleen johti suurmielenosoitukseen alueella myös viikko sitten. Viime maanantain yhteenotoissa loukkaantui 25 poliisia. Rautateiden rakentaminen pysäytettiin paikalla myös ennen ja jälkeen Torinon talviolympialaisten vuonna 2006.

Useat Torinon ja Ranskan rajan välissä asuvat pelkäävät, että raiteet tärvelisivät alueen. He myös katsovat, että tunnelin poraaminen vapauttaisi vaarallisia aineita.

Lähteet: AP, Reuters