Hyppää sisältöön

Pirteästi esiintynyttä Totoa diggaili alle 4 000 katsojaa

Amerikkalainen Toto keräsi Riihimäelle lopulta vajaat 4 000 katsojaa. Se oli selvästi alle tavoitteen. Sen sijaan bändi oli hyvässä vedossa ja nautti olostaan Suomen suvessa. Taivaalta ei tippunut pisaraakaan konsertin aikana.

Kuva: Suvi Rajala / Yle

RIIHIMÄKI Yhdysvaltalainen Toto sai lopulta houkutelluksi vajaat 4 000 aikuisrockin ystävää Riihimäen Tehtaankadun messupuistoon sunnuntai-iltana.

Liekö Ilmatieteen laitoksen ennusteet ukkosmyrskystä pelottaneet ihmisiä ennakkoon.

Sääennusteet menivät kuitenkin Riihimäen osalta täysin metsään, sillä ukkosmyrskyn sijaan konsertissa saatiin nauttia hetkittäin jopa auringonpaisteestakin.

Toto oli saapunut Riihimäelle Tukholman-keikaltaan. He myös palasivat pikapikaa takaisin Pohjanlahden taakse jatkamaan Euroopan-kiertuettaan.

Bändi oli hyvä iskussa ja erityisesti kuudella laulajalla vedetyt lauluharmoniat kuulostivat treenatuilta ja varmoilta.

Kitaristi Steve Lukatherin varmoissa käsissä yhtye veti läpi faneille tutun ohjelmiston, jossa loppupuoli olikin pelkkää hittikimaraa.

Jättihitit Africa, Rosanna ja Pamela saivat pidennetyt jazzhenkiset lähes 10-minuuttiset liveversiot.

Yleisön tanssikenkiin näytti uppoavan parhaiten funkahtava Stop Loving You. Ohjelmistoon oli napattu myös Steve Porcaron ja John Bettisin kirjoittama Human Nature, joka tuli maailmanhitiksi edesmenneen Michael Jacksonin tulkintana.

Laulusolistin osuuksia hoitelivat lepotaukoja pitäneen Joseph Williamsin lisäksi Steve Lukather itse sekä pianisti David Paich. Hän kohosikin Lukatherin jälkeen illan toiseksi tähdeksi eltonjohnmaisilla otteillaan ja pukeutumisellaan. Kapakkapianosoundi väritti mainiosti koko iltaa.

ALS-tautiin sairastunutta, aiempaa basistia Mike Porcaroakin muistettiin keskellä konserttia. Kosketinsoittaja Steve Porcaro kiitti veljensä puolesta kaikista tervehdyksistä, joita veli oli ympäri maailmaa saanut.

Piirua vaille parituntisen konsertin päätti tämän kesäkiertueen vakioencorena kuultu Hold The Line.

Messupuistosta näytti iltakymmeneltä poistuvan tyytyväistä keski-ikäistä väkeä.