1. yle.fi
  2. Uutiset

Piirainen: Mestari on siirtynyt ajasta ikuisuuteen

Mika Myllylän uran huippuvuosina 1990-luvun lopulla suomalaisen hiihtourheilun johdossa toiminut Jari Piirainen kertoo lomapäivänviettonsa pysähtyneen täysin, kun suru-uutinen entisen hiihtäjäsuuruuden kuolemasta tavoitti hänet.

urheilu

- No olihan se suuri shokki, kun tuossa puolenpäivän jälkeen sen tiedon eräältä ystävältäni sain. Kyllä se lomapäivän pysäytti ihan täysin. Miettii vain, että miksi näin piti käymän, Hiihtoliiton entinen toimitusjohtaja Piirainen sanoo.

- Mestari on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Vaikka Mika muistetaan tietenkin urheilusaavutuksistaan, niin täytyy muistaa, että hän on myös pienten lasten isä. Voi vain kuvitella sen surun, mikä siellä läheisillä tällä hetkellä on, Piirainen toteaa.

Piirainen pitää Myllylää yhtenä kaikkien aikojen suurimmista hiihtäjistä.

- Mestarihiihtäjä kaikin puolin. Vaikka vaikeuksia hänellä oman uransa aikana olikin, niin siitä huolimatta menestys ja sen eteen valtavasti tehty työ kyllä varmasti muistetaan ja sitä arvostetaan hiihtopiireissä ympäri hiihtomaailman.

- Itse olen saanut olla kokemassa joitakin ainutlaatuisia hetkiä hänen hiihtouransa aikana, joista ehkä kaikkein vaikuttavimpana on jäänyt mieleen Trondheimin vuoden 1997 50 kilometrin voitto, kun hän tuli vesisateessa maaliin ja monikymmentuhatpäinen norjalaisyleisö lauloi Mika Myllylä -laulua. Toivon, että se laulu nyt tuonne pilvenreunalle kantautuu Mikan korviin.

Piirainen arvioi lähes 10-vuotisen julkisuus- ja käräjöintimyllyn olleen raskas Myllylälle. Piiraisen mielestä niin medialla kuin suurella urheiluyleisölläkin on tapauksesta opittavaa.

- Ehkä juuri se, kuinka suuria paineita me itse kukin näille meidän idoleillemme ja urheiljoillemme asetamme. Ja miten me heitä sitten käsittelemme kansakunnan kaapin päällä ollessaan - sallitaanko ihmisten olla ihmisiä ja hyväksytäänkö se, että kaikki ihmiset tekevät tässä elämässä virheitä ja osataanko antaa anteeksi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi